Nadal'dan Aşı Karşıtı Djokovic'e Uyarı

Corona Virüs salgını sonrası tüm spor dallarında olduğu gibi teniste de 2020 sezonu sıkıntılarla kör topal gidecek gibi görünürken, yeni bir tartışmanın fitilide ateşlendi. İspanyol tenisçi Rafael Nadal, aşının kural haline getirilmesi halinde kariyerini noktalamayı düşünebileceğini söyleyen Sırp dünya 1 numarası Novak Djokovic'e katılmadığını söyledi ve "Djokovic'de en üst düzeyde tenis oynamaya devam etmek istiyorsa aşı olmak zorunda" uyarısı yaptı. 

Rafael-Nadal-Novak-Djokovic
Nadal&Djokovic Aşı Tartışması

Coronavirüs salgının kontrol altına alınması için en etkin çözüm olarak görülen aşı çalışmaları, spor dünyasında yeni bir tartışma yarattı. ATP’nin oyuncular için aşıyı zorunlu tutması halinde kariyerini noktalayabileceğini söyleyen erkekler tenisinin dünya 1 numarası Novak Djokovic’e ispanyol Rafael Nadal'dan itiraz geldi.

Dünya 2 numarası Rafael Nadal, Sırp tenisçi ile aynı görüşte olmadığını açıkladı. Nadal, ülkesi İspanya’da verdiği röportajda, "İnsanlar yapmak istediklerinde özgür. Ancak yetkililer aşıyı bir kural haline getirirse, buna uymak zorundayız. Güvenle seyahat ederek herkesi koruyabiliriz" dedi. 33 yaşındaki sporcu, Djokovıc'in profesyonel kariyerini sürdürmek için aşı olmak zorunda kalacağını belirtti.

Nadal, pandemi nedeniyle kortlara dönüş tarihi hakkında tahmin yapamamasına rağmen, kariyeri hakkında endişelenmediğini de sözlerine ekledi.

Djokovic açık kapı bıraktı

Djokovic, “Şahsen ben aşıya karşıyım. Seyahat edebilmek için birilerinin beni aşı olmaya zorlamasını istemem” demişti. Ancak ünlü oyuncu, “Şimdilik görüşüm bu, değişip değişmeyeceğini bilmiyorum” sözleriyle açık kapı bırakmıştı.

Diğer pek çok spor müsabakası gibi tenis maçları da salgından etkilendi. Bu kapsamda mayıs sonunda başlaması planlanan Fransız Açık Tenis Turnuvası, eylül sonuna ertelendi.

Wimbledon Tenis Turnuvası ise 2. Dünya Savaşı’ndan sonra ilk kez bu yıl ertelendi.

Yorumlar