Tenisin Üç Efsane İsminden Salgın Nedeniyle Sıkıntı Yaşayan Tenisçilere Yardım Eli

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve 20 nisan itibari ile 2,5 milyona yakını insanı enfekte edip, 630 bin insanın da hayatını kaybetmesine neden olan Covid-19 salgını dolayısı ile ertelenen tenis takvimi nedeniyle büyük gelir kaybı yaşayan ve sıkıntıya düşen sporculara tenisin üç efsane isminden yardım eli. Novak Djokovic, Rafael Nadal ve Roger Federer, ekonomik zorluk yaşayan tenisçilere 3 milyon Dolarlık dev bir yardım yapacak.

Federer-Nadal-ve -Djokovicten-Dev-Yardım

Tenisin üç efsane ismi salgın sürecinde ekonomik zorluk yaşayan meslektaşları için harekete geçiyor.

Dünya 1 numarası Novak Djokovic, Roger Federer ve Rafael Nadal ile birlikte, ATP sıralamasının alt basamaklarda yer alan tenisçilere yardım edeceklerini açıkladı.

Dünya 1 numarasında yer alan Sırp tenisçi Novak Djokovic, dünya sıralamasında 250 ve 700'üncü basamaklar arasında yer alan tenisçiler için ilk etapta 3 milyon Dolarlık bir fon oluşturacaklarını açıkladı. Söz konusu rakam ilerleyen dönemlerde 4,5 milyon Dolara da çıkabilir.

Djokovic, yaratacakları fona diğer sporcuların da destek olabileceğini açıkladı.

Temmuz ortasına kadar askıya alınan teniste mayıs ayında özel bir turnuva düzenlenmesi de gündemde.

Ünlü antrenör Patrick Muratoğlu, mayıs ve haziran aylarında seyircisiz gerçekleştirilecek olan bir organizasyon için hazırlık yaptıklarını duyurdu.

Maçları Fransa'nın Nice kentinde yer alan tenis akademisinde oynatmayı planladıklarını duyuran Muratoğlu, toplam 10 maça sahne olacak turnuvanın beş hafta süreciğini ifade etti.

Corona virüs salgını nedeniyle yaşanan ertelemeler ve iptaller sonucunda sekteye uğrayan tenis takviminde görünen ilk Grand Slam, 31 Ağustos'ta başlayacak Amerika Açık. Mayıs ayındaki Fransa Açık eylül sonuna ertelenirken, temmuz ayındaki Wimbledon ise 2. Dünya Savaşı'ndan beri ilk kez iptal edilmişti.

Yorumlar