Sanal Madrid Açık’a Katılacak İsimler Belli Oluyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs Salgını nedeniyle askıya alınan tenis sezonunda, 1 ile 10 Mayıs tarihlerinde düzenlenmesi planlanan 2020 Mutua Madrid Açık’ın sanal ortamda düzenleneceği açıklanmıştı. Peki, hangi isimler Mutua Madrid Open Virtual Pro organizasyonuna katılacak?

Mutua Madrid Open

Normal sezonda 13 Temmuz’a kadar düzenlenecek olan bütün turnuvalar koronavirüs salgını nedeniyle askıya alınmış durumda. En önemli toprak kort turnuvalarından biri olan Madrid Açık’ın bu askıya alınma kararının ardından iptal edileceği bekleniyordu fakat organizatörler, Manola Santana’da düzenlenecek olan turnuvayı sanal boyuta taşıma kararı aldılar.
27 ile 30 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan sanal organizasyona ATP ve WTA’den 16’şar oyuncu katılacak. Klasik eleme usulü uygulanacak olan organizasyonun ardından koronavirüs nedeniyle ekonomik zorluk çeken görevlilere ve ailelerine para yardımı yapılacak.

İlk olarak Fiona Ferro bu turnuvada yer alacağını açıklamış ve ardından Kiki Bertens, John Isner, Rafael Nadal, turnuvada yer alacaklarını açıklamışlardı. Bugüne kadar turnuvaya katılacağını açıklayan isimlerden bazıları şöyle ;

Murray, Kerber, Pouille and Carla Suárez, Nadal, Bertens, Isner, Ferro, Goffin, Mladenovic, Khachanov, Bouchard, Monfils, Azarenka, Fognini.

ATP Başkanı Andrea Gaudenzi, turnuva hakkında şu açıklamayı yaptı. “Madrid Açık, bu tarzda düzenlenen ilk turnuva olacak. Oyuncuların yanı sıra belirli sayıda izleyiciyi de sanal oyuna dâhil etmek istiyoruz. Böylece hem oyuncuların hem de seyircilerimizin sağlığını koruyabiliriz.”

Yorumlar