İsviçreli Efsane Tenisçi Roger Federer: ATP ve WTA'in Birleşmesi Gerekiyor

İsviçreli efsane tenisçi Roger Federer'den dikkat çeken bir öneri geldi. İsviçreli raket, kadınlar (WTA) ve erkekler (ATP) tenis birliklerinin birleşmesi gerektiğini ifade etti. 


Güncel durumda ATP (Profesyonel Tenisçiler Birliği) erkekler tenisinin çatı birliği iken, WTA (Kadınlar Tenis Birliğinin) kadınlar tenisinin çatı birliği durumunda.

roger-federerden-atp-wta-birleşsin-çağrısı-roger-federer
Roger Federer ATp-WTA Birleşsin

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Roger Federer, "Sadece merak ediyorum. Kadın ve erkek tenisinin birleşmesi ve beraber hareket etmesi gerektiğini düşünen bir tek ben miyim?" diye sordu.

Kortta bir birleşmeden bahsetmediğini kaydeden 38 yaşındaki efsane tenisçi, "Erkeklerin ve kadınların profesyonel turlarını denetleyen 2 yönetim organının (ATP ve WTA) birleşmesinden bahsediyorum." açıklamasını yaptı.

Federer, farklı sistemlerin, farklı logoların, farklı internet sitelerinin ve farklı turnuva kategorilerinin kullanılmasının tenis severler için çok kafa karıştırıcı ve sıkıntılı bir durum olduğunu aktardı.

Bunun uzun zaman önce gerçekleşmesi gerektiğine dikkati çeken Federer, "Şimdi tam zamanı. Zor zamanlardan geçiyoruz ve güç kaybetmiş iki organın bir araya gelmesi daha güçlü 1 vücudun çıkmasına yol açar." şeklinde görüş belirtti.

Dünya kadınlar sıralamasının 4 numarası Rumen tenisçi Simona Halep de yaptığı paylaşımla Roger Federer'e destek verdi.

Yorumlar