Caroline Wozniacki Tenisi Bırakıyor.

Dünya eski 1 numarası Danimarkalı tenisçi Caroline Wozniacki sürpriz bir şekilde tenisi bırakma kararı aldı. 

Wozniacki tenis kariyerini noktalama kararını ise resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu. Ünlü raket 2020 Avustralya Açık Tenis Turnuvasının ardından kortlara veda edecek.

29 yaşındaki Wozniacki, açıklamasında kort dışında önem verdiği şeylere odaklanmak istediğini ve eşi David Lee ile bir aile kurmak ve romatoid artirit hastalığına dair farkındalık yaratmaya ilişkin projesiyle ilgilenmek gibi şeylerden dolayı profesyonel tenise devam etmeyeceğini söyledi.

Danimarkalı tenisçi kariyeri boyunca toplam 30 WTA şampiyonluğu kazanmış, 2009 ve 2014 yıllarında Amerika Açık'ta final oynamış ve 2018'de Avustralya Açık'ta ilk Grand Slam şampiyonluğunu elde ulaşmıştı.

Caroline Wozniacki Ekim 2010'da 20 yaşındayken ilk kez yükseldiği dünya sıralamasındaki 1 numaralı basamakta toplam 71 hafta geçirdi. Danimarkalı raket, 2016 Rio Olimpiyatlarının açılışında ülkesinin bayrağını da taşımıştı.

2020'nin ilk majör turnuvasının ardından kortlara veda edecek olan Caroline Wozniacki dünya sıralamasında 37. basamakta bulunuyor.

Yorumlar