Fransa Açık'ta Rafael Nadal, Roger Federer'i Yenerek Finale Çıkan İsim Oldu

Fransa Açık yarı final mücadelesinde İspanyol tenisçi Rafael Nadal, İsviçreli Roger Federer'i yenerek finale çıkan isim oldu.

RAFAEL-NADAL-ROGER-FEDERER-FRANSA-ACIK-2019
RAFAEL NADAL - ROGER FEDERER
Rafael Nadal isviçreli tenisçi Roger Federer'i Grand Slam turnuvalarındaki 13. mücadelelerinde 10. kez yenerek Fransa Açık'ta finale yükseldi. Roland Garros'daki 6. karşılaşmalarında da Federer'e geçit vermeyen Nadal, aralarındaki 39. maçta 24. defa korttan galip ayrıldı.

Erkekler dünya sıralamasında iki numarada yer alan Rafael Nadal, sıralamanın 3. basamağındaki Roger Federer'i 3-0 yenerek Fransa Açık (Roland Garros) Tenis Turnuvası'nda finale yükseldi.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen ve sezonun ikinci grand slam turnuvası olan Roland Garros'ta tek erkekler yarı final maçında, bu turnuvayı 11 kez ile en çok kazanan tenisçi olan İspanyol Nadal ile 2009 şampiyonu İsviçreli Federer karşılaştı.

Maç öncesi toprak kortta Federer'e karşı 13-2 gibi ezici bir üstünlüğü olan Rafael Nadal, 6. oyunda kırdığı servis sayesinde ilk seti 6-3 aldı.

Nadal, Federer'in sık sık file önüne geldiği ve geri çizgiden daha agresif vuruşlar denediği için çok fazla basit hata yaptığı ikinci seti 6-4 aldı ve 2-0 öne geçti.

Federer'in oyundan düştüğü 3. seti 6-2 kazanan Nadal, 2 saat 25 dakika sonunda korttan 3-0 galip ayrılarak finale çıkan taraf oldu.

Nadal, grand slam turnuvalarında 13. kez karşı karşıya geldiği rakibini 10. defa mağlup ederek Fransa Açık'taki 12. finaline yükseldi.

Fransa Açık'ta ki (Roland Garros) 6. karşılaşmalarında da rakibi Federer'e geçit vermeyen Nadal, rakibiyle yaptığı 39. maçta 24. galibiyetini aldı.

Yorumlar