Yankı Erel 2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunlarında

Sezonun üçüncü grand slam turnuvası olan Wimbledon Tenis Turnuvasında, genç çiftlerde şampiyonluk yaşayan ilk Türk tenisçi olarak Türk tenis tarhine geçen Yankı Erel, 2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları’na katılarak bir ilki daha gerçekleştirecek


Yankı-Erel-2018-Yaz-Gençlik-Olimpiyat-Oyunlarında
Yankı Erel
Türkiye Tenis Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Wimbledon’da elde ettiği tarihi başarıyla kariyerinin zirvesine çıkan 17 yaşındaki milli tenisçimiz Yankı Erel, 6-18 Ekim tarihleri arasında Buenos Aires’te gerçekleştirilecek olan 2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde eden ilk Türk tenisçi olarak tarihe geçti..

Wimbledon’da yaşadığı şampiyonlukla büyük bir başarının altına imza atan Yankı, elde ettiği bu şampiyonluk sayesinde ITF Junior dünya sıralamasında 16. basamağa kadar yükselerek klasmandaki en iyi derecesini elde etti. Dünya klasmanındaki bu yükseliş, genç tenisçiye olimpiyat kapısını araladı.

Eşit sayıda kız ve erkek sporcunun yarıştığı ilk olimpik organizasyon olacak Buenos Aires 2018’de 206 ülkeden 15-18 yaş aralığındaki 3998 sporcu madalya için mücadele edecek.

2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda tenis karşılaşmaları 7-14 Ekim tarihlerinde oynanacak.


Yorumlar