Son Şampiyon Roger Federer 16. Kez Wimbeldon Çeyrek Finalinde

Sezonun üçüncü Grand Slam turnuvası olan Wimbeldon'da Adrian Mannarino'yu üç set sonunda geçen İsviçreli Roger Federer, kariyerinde 16. kez Wimbledon çeyrek finaline yükseldi.

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da, Roger Federer, Rafael Nadal ve Serena Williams çeyrek finale çıktı.

İngiltere'de devam eden dünyanın en prestijli tenis turnuvalarından birisi olan Wimbeldon'ın yedinci gününde, tek erkeklerde son şampiyon ve dünya 2 numarası Roger Federer, dünya klasmanında 26. sırada yer alan Fransız Adrian Mannarino ile karşılaştı.

roger-federer-16.-wimbeldon-ceyrek-finalinde
Roger Federer Çeyrek Finalde - Wimbeldon 2018
Roger Federer, bir saat 45 dakika süren maçta, rakibini 6-0, 7-5 ve 6-4'lük setlerin ardından 3-0 yenerek çeyrek finale adını yazdıran taraf oldu.

Tek erkekler dünya bir numarası İspanyol tenisçi Rafael Nadal ise Çek rakibi Jiri Vesely'yi 6-3, 6-3 ve 6-4'lük setler sonunda 3-0 yenerek çeyrek finale yükselen isim oldu.

Turnuvanın 9 numaralı seribaşı Amerikalı tenisçi John Isner, Yunan rakibi Stefanos Tsitsipas'ı 3-0 yenerken turnuvanın 12 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic de Rus Karen Khachanov'u 3-0 yenerek tur atladı.

Serena Williams Çeyrek Finalde

Wimbledon'da 7 kez şampiyonluk sevinci yaşayan Amerikalı tensiçi Serena Williams, Rus Evgeniya Rodina'yı 6-2'lik setler sonunda 2-0 yenerek çeyrek finale yükselen taraf oldu.

Tek kadınlarda dünya 10 numarası Alman tenisçi Angelique Kerber, İsviçreli Belinda Bencic'i, 12 numaralı seribaşı Letonyalı raket Jelena Ostapenko ise Belaruslu Aliaksandra Sasnovich'i 2-0 yenerek çeyrek finale çıktı.

Turnuvaya 7 numaralı seribaşı olarak katılan Çek Karolina Pliskova, Hollandalı rakibi Kiki Bertens'e 6-3 ve 7-6'lık setler sonunda 2-0 yenilerek turnuva veda etti.

Yorumlar