Novak Djokovic Wimbeldon'da Beşinci Kez Finalde

Wimbeldon'da saat kuralı nedeniyle bugüne ertelenen yarı final maçında Rafael Nadal'ı 5 set sonunda mağlup etmeyi başaran Novak Djokovic, beşinci kez finale yükseldi.


novak-djokovic-wimbeldonda-5-kez-finalde
Novak Djokovic
Wimbledon tek erkekler yarı final mücadelesinde 12 numaralı seribaşı Novak Djokovic, rakibi 2 numaralı seribaşı Rafael Nadal'ı 6-4, 3-6, 7-6, 3-6 ve 10-8’lik 5 set sonunda 3-2 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Kevin Anderson-John Isner arasında oynanan yarı final mücadelesinin uzaması sebebiyle başlama sati geciken ve setlerde durum 2-1 Djokovic lehine iken yarıda kesilerek bugüne ertelenen mücadele bugün kaldığı yerden devam etti. Dördüncü seti 6-3 ile hanesine yazdıran Rafael Nadal, maçı final setine taşımayı başardı. İki oyuncunun da servislerine tutunduğu final setinde tie-break uygulanmadığı için taraflardan birinin servis kırması beklendi.

Heyecanın bir an olsun düşmediği mücadelede servisi kırmayı başaran isim Novak Djokovic oldu. Final setinin 18. oyunda rakibinin servisini kıran Sırp tenisçi, 5 saat 14 dakika sonunda maçı kazanmayı başardı. Bu aynı zamanda, geçtiğimiz gün oynanan 6 saat 35 dakikalık Anderson-Isner karşılaşmasının ardından Wimbeldon tarihinin en uzun ikinci yarı final maçı olarak kayıtlara geçti.

Wimbledon’da 4. olmak üzere kariyerinin 13. Grand Slam şampiyonluğunu kovayalan Novak Djokovic, finalde 8 numaralı seribaşı Kevin Anderson ile karşı karşıya gelecek.

Yorumlar