Kevin Anderson'dan Destansı Bir Zafer Daha

Wimbeldon çeyrek final mücadelesinde muhteşem bir geri dönüş yaparak Federer'i eleyen Kevin Anderson, destansı bir zafere daha imza atarak 6 saat 35 dakika süren yarı final maçında rakibi John İsner'i 3-2 yenerek finale çıkan isim oldu.

Wimbeldon tek erkekler yarı final mücadelesinde ilk dört setin üçünde sonucu tie-break'ler belirlerledi. Final setinde kurallar gereği tie-break uygulanmadığı için taraflardan birinin servis kırması beklendi. Tam 2 saat 55 dakika süren final setinin 49. oyununda rakibinin servisini kırmayı başararan Kevin Anderson bir sonraki servis oyununa da tutnmayı başarak bu düello'dan galip ayrılan taraf oldu.

kevin-aanderson-john-isner-wimbeldon-2018
Kevin Anderson-John İsner

Kevin Anderson ile John Isner arasındaki tarihi yarı final maçı, Grand Slamlerdeki en uzun ikinci maç olarakda kayıtlara geçti.

Tarihdeki en uzun Grand Slam  maçındaki taraflarından biri yine John Isner'dı. 2010 yılındaki Wimbledon'ın ilk tur mücadelesinde Nicolas Mahut ile oynayan John İsner, 11 saat 5 dakika süren mücadelenin ardından rakibini 6-4, 3-6, 6-7, 7-6 ve 70-68'lik setlerle yenmeyi başarmıştı..

Wimbledon'da ilk olmak üzere kariyerinde ikinci kez Grand Slam finaline yükselen Kevin Anderson'ın sıradaki rakibi, Rafael Nadal ile Novak Djokovic arasındaki maçın galibi olacak.

Yorumlar