Djokovic Dünya Sıralamasında Yeniden İlk 10 Arasında

Eski dünya 1 numarası Sırp Tenisçi Novak Djokovic, Wimbledon'da elde ettiği şampiyonluğun ardından dünya sıralamasında yeniden ilk 10'a girdi.


Wimbledon'da kariyerinin 13. Grand Slam zaferini kazanan Novak Djokovic, uzun bir süredir alt sıralara düştüğü ATP Dünya Klasmanı'nda yeniden ilk 10 tenisçi arasına adını yazdırdı.


Novak-Djokovic-ilk-10-arasında
Novak Djokovic
Sezonun üçüncü Grand Slam'i öncesinde dünya sıralamasında 21. basamakta yer alan Sırp tenisçi, Wimbeldon'da kazandığı şampiyonluk sonrası 11 sıra birden yükselerek ATP'nin dün açıkladığı sıralamada 10. basamağa yükseldi.

Kariyeri boyunca tam 223 hafta dünya klasmanının zirvesinde yer alan 31 yaşındaki Djokovic, son dönemde yaşadığı sakatlıklar ve kort dışındaki mental sorunları nedeniyle 30 Ekim 2017 tarihinden bu yana ATP Klasmanı'nda ilk 10'a giremiyordu.

ATP tarafından haftalık olarak açıklanan dünya sırlamasının ilk 4 basamağında değişiklik olmazken, zirvedeki Rafael Nadal'ı sırasıyla Roger Federer, Alexander Zverev ve Juan Martin Del Potro takip ediyor. Wimbledon finalinde Djokovic'e mağlup olan Kevin Anderson ise 3 sıra yükselerek klasmanın yeni 5 numarası oldu.

ATP tarafından açıklanan Dünya Sıralamasında, Cem İlkel 3 basamak yükselerek 242. sıraya çıktı ve Türkiye adına en üst basamakta yer alan tenisçi oldu.

Yorumlar