Fransa Açık'ta Seribaşı Tenisçilerin Rakipleri Belli Oldu

Sezonun ikinci grand slam turnuvası olan Fransa Açık Tenis Turnuvası - Roland Garros'ta, seribaşı tenisçilerin ilk turda karşılaşacakları rakipleri belli oldu.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen turnuvada pazar günü başlayacak ilk tur maçlarında, tek erkeklerde dünya 1 numarası ve son şampiyon İspanyol tenisçi Rafael Nadal ile Ukraynalı Alexandr Dolgopolov, tek kadınlarda dünya sırlamasının 1 numarası Rumen Simona Halep ile ABD'li Alison Riske mücadele edecek.

maria-sharapova-french-open-2018
Maria Sharapova
Erkeklerde turnuvanın 2 numaralı seribaşı Alman Alexander Zverev, Litvanyadan Ricardas Berankis ile karşılaşacak. Fransa Açık'ta 2016'da şampiyonluk yaşayan dünya 22 numarası Sırp Novak Djokovic, ilk turda elemelerden gelen bir rakiple korta çıkacak.

Tek kadınlarda 5 numaralı seribaşı son şampiyon Letonyalı Jelena Ostapenko'nun Ukraynadan Kateryna Kozlova ile karşılaşacak. Dünya sırlamasında 2 numarada yer alan Danimarkalı Caroline Wozniacki ise ABD'li Danielle Collins ile mücadele edecek.

Tek kadınlar eski dünya 1 numarası Serena Williams'ın doğum sonra katıldığı ilk grand slam turnuvasındaki rakibi 6 numaralı seribaşı Çek Karolina Pliskova olacak. Fransa Açık'ta 2016'da şampiyonluk yaşamış olan dünya 3 numarası İspanyol Garbine Muguruza, Rus Svetlana Kuznetsova ile mücadele edecek. Turnuvada iki şampiyonluk yaşamış olan dünya 29 numarası Rus Maria Sharapova ise elemelerden gelen rakibini bekleyecek.

Öte yandan toprak kort turnuvalarında mücadele etmeme kararı veren İsviçreli Roger Federer ile sakatlığı bulunan Büyük Britanyalı Andy Murray, Fransa'da yer almayacak.

Yorumlar