Fransa Açık Üçüncü Gün Karşılaşmaları

Sezonun ikinci grand slam turnuvası olan Fransa Açık'ta (Roland Garros) üçüncü gün karşılaşmaları sonunda, tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı olan Rafael Nadal ile tek kadınlarda Serena Williams, Garbine Muguruza ve Maria Sharapova ikinci tura yükseldi.

Tek Erkeklerde dünya 1 numarası Rafael Nadal ile dünya sıralamasında 129. basamakta yer alan Simone Bolelli arasında yağmur nedeniyle ertelenen ilk tur maçına bugün devam edildi. Setlerde 2-0 (6-4, 6-3) önde olan Nadal, tie-break'e giden üçüncü seti 7-6, mücadeleyi de 3-0 kazanarak tur atladı.

Nadal'ın ikinci turdaki rakibi Arjantinden Guido Pella oldu.

Avustralyalı rakibi James Duckworth'u 3-0 ile geçen turnuvanın 3 numaralı seribaşı Hırvat tenisçi Marin Cilic, ikinci turda Polonyadan Hubert Hurkacz ile karşılaşacak.

Turnuvaya 5 numaralı seribaşı olarak gelen Arjantinli tensiçi Juan Martin del Potro Fransız rakibi Nicolas Mahut'u 3-1 yenerek tur atladı.

Tek Kadınlarda Eski Dünya 1 Numarası Serena Williams Galibiyetle Döndü 

Kadınlar dünya sıralamasının eski 1 numarası Serena Williams, doğum yaptıktan sonra katıldığı ilk grand slam turnuvası Fransa Açık'ta Çek Kristyna Pliskova ile karşılaştı.

serena-williams-fransa-açıkta-galibiyetle-başladı
Serena Williams
Serena Williams, 1 saat 45 dakika süren maçta rakibini 7-6 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek tur atladı. Serena Williams'ın ikinci turdaki rakibi Avustralya'dan Ashleigh Barty oldu.

Turnuvada iki şampiyonluk yaşamış olan Rus tenisçi Maria Sharapova, Hollandalı rakibi Richel Hogenkamp'ı 6-1, 4-6 ve 6-3'lük setler sonunda 2-1 yenerek 2015 yılından bu yana Fransa Açık'ta ilk kez ikinci tura çıkma başarısını gösterdi.

İlk turda 2009 şampiyonu Rus Svetlana Kuznetsova ile karşılaşan 3 numaralı seribaşı Garbine Muguruza da rakibini 7-6 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenerek adını bir üst tura yazdırdı. Muguruza'nın ikinci turdaki rakibi Fransız Fiona Ferro oldu.

Tek kadınlarda turnuvanın 1 numaralı seribaşı olan Rumen Simona Halep, yarın ilk tur maçında ABD'li Alison Riske ile karşılaşacak. Tunuvanın 2 numaralı seribaşı Danimarkalı Caroline Wozniacki de ikinci turda İspanyol Georgina Garcia Perez ile karşılaşacak.


Yorumlar