Federer Tam Gaz Devam Ediyor : Indian Wells 2018

Dünya bir numarası Roger Federer Indian Wells'de tam gaz yoluna devam ediyor.

Turnuvanın 1 numaralı seribaşı olan Federer, dünya sıralamasında 100. basamakta yer alan Jeremy Chardy'yi 7-5 ve 6-4'lük setler sonunda 2-0 mağlup etti ve adını son 8 tenisçi arasına yazdırdı.

roger-federer-çeyrek-finalde-indian-wells-2018
Roger Federer
Indian Wells'te şu ana kadar hiç set kaybetmeyen İsviçreli raket, çeyrek finalde 23 numaralı seribaşı Hyeon Chung ile karşılaşacak. Bu sezon gösterdiği performansla dikkat çeken Güney Koreli Chung, son 16 turunda Pablo Cuevas'ı çok rahat bir oyunla 6-1 ve 6-3'lük setler sonunda 2-0 yenerek kariyerinde ilk kez bir Masters turnuvasında çeyrek finale yükselmeyi başardı. Federer ile Chung, sezonun ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık'ın yarı finalinde de karşılaşmış, ikinci sette Chung'un sakatlığı sebebiyle maçtan çekilmesi sonucu finale yükselen isim Federer olmuştu.

6 numaralı seribaşı Juan Martin del Potro da Indian Wells'te yoluna devam eden favori tenisçilerden. Vatandaşı Leonardo Mayer karşısında ilk seti 3-6 kaybetmesine rağman sonraki setleri 7-6 ve 6-3'lük sonuçlarla almayı başaran Arjantinli tenisçi, çeyrek finale yükselen taraf olduı. Del Potro'nun bu turdaki rakibi 31 numaralı seribaşı Philipp Kohlschreiber olacak. Daha önce 2 numaralı seribaşı Marin Cilic'i turnuva dışı bırakan Kohlschreiber, son 16 turunda ise Pierre Hugues-Herbert'i 6-4 ve 7-6'lık setlerle mağlup ederek çeyrek final biletini kaptı.

Son ABD Açık finalisti Kevin Anderson, kazananın tie-break ile belirlendiği maçta Pablo Carreno Busta'yı 4-6, 6-3 ve 7-6 ile yenerek çeyrek finale yükselen bir diğer isim oldu. 7 numaralı seribaşı Anderson'ın bu turdaki rakibi Borna Coric olacak. Diğer çeyrek final eşleşmesinde ise Sam Querrey ile Milos Raonic karşı karşıya gelecek.

Yorumlar