Fransa'da İkinci Finalist Serena Willims Oldu : Fransa Açık 2015

Fransa Açık (Roland Garros) yarı final karşılaşmasında ilk seti kaybeden Serena Williams, müthiş bir geri dönüş yaparak rakibi Timea Bacsinszky'yi 2-1 yendi ve finale adını yazdırarak Lucie Safarova'nın rakibi oldu.

serena-williams-finalde-fransa-açık-2015

Serena Williams, İsviçreli rakibi Timea Bacsinszky karşısında maçın ilk bölümünde, yaşadığı gribal enfeksiyonun etkisinden olsa gerek alıştığımız dominant oyununundan uzak bir performans sergiledi.

Serena, açılış setini 6-4 kaybederek setlerde 1-0 geriye düştü. İlk seti kazanan Bacsinszky, ikinci setin beşinci oyununda servis kırarak 3-2 öne geçti. Bu noktadan sonra tepki veren Serena, üst üste dört oyun kazanarak setleri eşitledi. Son sette de üstün oyununu sürdüren Serena, üst üste kazandığı oyun sayısını 10'a çıkararak, final setini de bagel ile kazandı.

Serena Williams bugüne kadar oynadığı 28 Grand Slam yarı finalinden 24'de kazanan taraf oldu. Serena daha önce 2002 ve 2013 yıllarında iki kez şampiyonluğa ulaştığı Fransa Açık'ta üçüncü şampiyonuğu kazanmak için son şampiyon Maria Sharapova'yı eleyen Çek tenisçi Lucie Safarova ile karşılaşacak.

Yorumlar