Favoriler Kolay Turladı : Madrid Masters 2014

İspanya'nın başkenti Madrid'de devam eden ATP World Tour Masters 1000 açık tenis turnuvasında kadınlarda Rusya'dan Maria Sharapova, ABD'li Serena Willams ve Sırp tenisçi Ana Ivanoniç iyi başlangıç yaptı.

serena-williams-wta-madrid-201405050004


Turnuvanın favori isimlerinden dünya 1 numarası ABD'li Serena Willams, İsviçreli Belinda Bencic'i 6-2 ve 6-1, Rus Maria Sharapova, Çek rakibi Klara Koukalova'yı 6-1 ve 6-2'lik, Sırp Ana Ivanoviç ise ABD'li genç tenisçi Madison Keys'i 6-1 ve 7-6'lık setlerle yenerek üst tura yükseldi.

Sharapova, 16 tenisçinin kalacağı 2. turda Christina McHale, Ivanoviç ise Bojana Jovanovski'ye karşı oynayacak. Williams ise üst turda, Çinli tenisçi Shuai Peng ile karşılaşacak.

Erkeklerde dünya 2 numarası ve turnuvanında favorilerinden olan Sırp tenisçi Novak Djokoviç, sakatlık nedeniyle Madrid'deki turnuvadan çekildi. Montecarlo'da ki tunuvada sağ el bileğinden sakatlanan Djokoviç, sakatlığı tam olarak geçmediği için turnuvaya katılmayacağına dair yaptığı açıklamada "Madrid'te oynayamayacağım için çok üzgünüm. Yılın en önemli turnuvalarından biri olan Madrid'te oynamak için elimden geleni yaptım ama maalesef sağ bileğimde tekrar iltihaplanma oluştu. Şimdi bir müddet ara verip, tedavi olacağım. Roma'ya hazır olmayı umuyorum" dedi.

Yorumlar