Djokovic Çok Rahat Kazandı : Fransa Açık 2014

Fransa Açık Tenis Turnuvası'nın (Roland Garros) ikinci gününde, Sırp tenisçi Novak Djokovic rakibi Joao Sousa'yı rahat bir maç sonunda 6-1, 6-2 ve 6-4'lük setlerin ardından 3-0 ile geçerek bir üst tura yükseldi.

novak-djokovic-rahat-turladi-fransa-acik-2014-

Roland Garros'un favorilerinden dünya iki numarası Sırp tenisçi Novak Djokovic, yağan yağmur nedeniyle ara verilmek zorunda kalınan karşılaşmada Portekizli rakibi Joao Sousa'yı rahat geçti. Djokovic ara verilen ilk seti  6-1 kazanmayı bildi.

İkinci sete daha iyi başlayan Sousa üçüncü ve dördüncü oyunlarda Djokovic'i zorlamasına rağmen başarılı olamadı. Performansını en üst seviyede tutmak için çok çaba harcayan Sousa ikinci setin son oyunlarında yoruldu ve performansı düştü. Djokovic rakibinin yorulmasından faydlanmayı bildi ve ikinci seti de 6-2 kazanan taraf oldu.

Final setinde daha rahat bir oyun sergilemeye başlayan Sırp tenisçi, rakibine kolay sayılar verse de tecrübesi ve rakibinin yorgunluğunun da etkisiyle direncinin kırılması sonucu final setini de 6-4 kazanan taraf Djokovic oldu.

Djokovic ikinci turda Fransız raket Chardy'nin rakibi oldu.

Yorumlar