Çağla Büyükakçay Finalde : İngiltere Preston

İngilterede düzenlenen ve ITF (Uluslararası Tenis Federasyonu) takvimi kapsamında tertiplenen turnuvada adını finale yazdırdı.

Çağla yarı finalde karşılaştığı Alman rakibi Carina Witthöft'ü 6-3 ve 6-2’lik setler sonunda 2-0 ile geçerek İngiltere’nin Preston kentindeki 25 bin dolar para ödüllü turnuvada finale yükselen isim oldu.

çağla-büyükakçay-preston-2014-finaldeSet kaybetmeksizin çıktığı yarı final maçında, WTA dünya sıralamasında 177. sırada bulunan rakibi, Alman tenisçi Carina Witthöft ile finale yükselme mücadelesi veren tenisçimiz Çağla Büyükakçay, 6 kez servis kırmayı başardığı mücadeleyi 2-0 kazanarak, haziran 2013'te Moskova'da ki finalinden sonra ilk kez finale çıkmış oldu.

Çağla Büyükakçay, kariyerinin altıncı zaferini elde edebilmek için finalinde Çek Kristina Pliskova ile karşılaşacak. Preston'da üç numaralı seribaşı olarak raket sallayan WTA 147 numarası Pliskova ile daha önce bir kez yüz yüze gelen Çağla, dört yıl önce gerçekleşen bu müsabakadan yenik ayrılmıştı. Büyükakçay ile Pliskova arasındaki şampiyonluk maçı, yarın TSİ 13.00'te başlayacak.

Yorumlar