Simona Halep WTA Doha’da Şampiyon


Katar’da düzenlenen Total Açık Tenis Turnuvası final maçında karşılaşan Romanya'dan Simona Halep, Alman rakibi Angelique Kerber'i 2-0 yenerek, şampiyon oldu.

simona-halep-doha'da şampiyon

Katar Tenis Federasyonu'nun desteğiyle gerçekleştirilen ve bu yıl 20'ncisi düzenlenen, toplam 2 milyon 440 bin dolar para ödüllü turnuva, Doha'daki Uluslararası Halifa Tenis ve Squash Kompleksi'nde yapılan final maçıyla tamamlandı. Finalde Alman Kerber ile oynayan Halep, 66 dakika süren maçı 6-2 ve 6-3'lük sonuçlarla 2-0 kazanarak mutlu sona ulaşan taraf oldu. Halep turnuva boyunca WTA sıralamasında ilk 10'da yer alan üç tenisçiyide yenerek bir başka başarıya daha imza attı. Romen sporcu, bu şampiyonlukla WTA sırlamasında 9.luğa yükseldi ve 128 bin dolar para ödülünün de sahibi oldu.

Çiftlerde ise Çinli sporcular Su Wei-Hsieh ve Shuai Peng ikilisi, final maçında Kveta Peschke (Çek Cumhuriyeti) ve Katarina Srebotnik (Slovenya) çiftini 6-4 ve 6-0'lık setlerle 2-0 yenerek, şampiyon oldu. Çinli tenisçiler  Wei-Hsieh ile Shuai Peng elde ettikleri bu şampiyonlukla çiftlerde 10. kariyer şampiyonluğunu elde etmiş oldu.

Yorumlar