Millilerimiz Finalde : Avrupa Kış Kupası

12 yaş kız milli takımıGeçtiğimiz hafta başlayan ve bu hafta devam eden Avrupa Kış Kupası (Winter Cup) elemelerinde mücadele eden milli takımlarımız 12, 14 ve 16 yaş gruplarında eleme bölümlerini aşarak finallere gitmeye hak kazandı.

Avrupa Tenis Birliği'nin (Tennis Europe) düzenlediği Kış Kupası'na (Winter Cup) katılmaya hak kazanan 12 yaş grubu milli kızlarımız, 7-9 Şubat  tarihleri arasında İngiltere'nin Sheffield kentinde düzenlenecek finallerde ülkemizi tamsil edecekler. İngiltere'de ülkemizi temsil edecek kadroda antrenörlerimiz Ali Karagöz ve Hakan Diler'in yanında, tenisçilerimiz Betina Tokaç – İpek Akgül – Zeynep Sena Sarıoğlan – Ekin Leyl Özen'li yer alacak.

avrupa kış kupası 16 yaş erkekler atkımıBu hafta oynanan 14 yaş erkekler eleme maçlarında Türkiye, ilk maçında Gürcistan'ı 2-1, yarı finalde de Bulgaristan'ı 2-0 yenerek finale yükseldi ve bu sonuçla İtalya'nın Correggio kentinde düzenlenecek final müsabakalarındaki biletini ayırttı.

14 yaş erkeklerde; Yankı Erel, Kuzey Çekirge ve Bora Başlar'lı kadromuza antrenörlerimizden Erdinç Baykal ve Seracettin Turan kaptanlık yaptı. Türk Milli Takımı, 14 yaş erkekler klasmanında üst üste 4.kez finallere katılmayı başararak tarihinde bir ilki başardı.

Tenis 16 Yaş Milli Takımı
Avrupa Kış Kupası (Winter Cup) elemelerinde 16 yaş erkeklerde, Alp Şentay, Ergi Kırkın, Çağatay Sami Söke ve Kaya Göre'den oluşan Milli takımımıza, antrenörlerimizden Serdar Sütçü ve Yıldıray Çam kaptanlık yaptı.

16 yaş erkekler takımımız, Mersin'de düzenlenen turnuvada müthiş maçlar oynayarak ve aldığı başarılı sonuçlarla, Fransa'nın Ronchin şehrinde yapılacak olan finallere şampiyon olarak gitmeyi başardı.

Yorumlar