Serena Şampiyon : Amerika Açık 2013

Sezonun son Grand Slam Turnuvası olan Amerika Açık'ta kadınlar final maçında Dünya 1 ve 2 numaraları Serena Williams ve Victoria Azarenka karşı karşya geldi.

İki tenisçi geçen sene de finalde mücadele etmiş ve ABD'li tenisçi 6-2/2-6/7-5'lik setlerin ardından 2-1 galip ayrılıp şampiyonluğa ulaşmıştı.

Serena-Williams-Champion-US-Open-2013

İki tenisçinin bu final maçının ilk seti çok çekişmelei geçti. İlk sete karşılıklı servis kırarak başlayan tenisçiler, daha sonra ki servis oyunlarını alarak durumu 5-5'e getirdi. Seti noktalamak için bu kritik noktada servis kırmayı başaran Serena, sonraki oyunu da alarak seti 7-5 hanesine yazdırdı.

İkinci sete de servis kırarak başlayan Serena Williams, maçta durumu 4-1'e getirdi. Azarenka bu noktadan sonra toparlandı ve muhteşem bir geri dönüşle seti tie-break'e götürdü. Tie-break setini ise 6-7 kazanan Victoria Azarenka setlerde durumu 1-1'e getirdi.

Üçüncü sete çok hızlı başlayan dünya bir numarası, rakibinin de konsantrasyonunun bozulması ile seti zorlanmadan 6-1 ile almayı başardı.

Maçtan 7-5/6-7/6-1'lik setlerle galip ayrılan Serena Williams, Amerika Açık Tenis Turnuvasın'da ki beşinci şampiyonluğunu kazanmış oldu. Kariyerinin 17. Grand Slam zaferine ulaşan ABD'li tenisçi, aynı zamanda toplam 3.600.000 milyon dolarlık para ödülünün de sahibi oldu.

Yorumlar