Serena Bir Harkika : Rogers Cup 2013

İspanyol tenisçi Rafael Nadal Montreal'de düzenlenen Rogers Cup finalinde, ev sahibi Milos Raonic ile karşı karşıya geldi.

Rafael-Nadal-Champion-Rogers-Cup-2013Nadal, Wimbledon'da ilk turda aldığı sürpriz yenilgi sonrası Montreal'de yarı finalde dünya 1 numarası Novak Djokovic'i de yenerek finale çıktı. Nadal, açık dönemde bir Masters turnuvası finaline çıkan ilk
Kanadalı tenisçi olan Milos Raonic'i 6-2'lik iki set sonunda 2-0 yenerek Wimbeldon'da yaşadığı hayal kırıklığının ardından Rogers Cup'ta şampiyon oldu.

Rafael Nadal elde ettiği bu şampiyonlukla birlikte bu sezon oynadığı beş Masters turnuvasının dördünü kazanma başarısı göstermiş oldu. Bu şampiyonluk Nadal için ay sonunda başlayacak olan Amerika Açık öncesinde iyi bir moral oldu.

Tek bayanlar Rogers Cup finalinde Serena Williams, Rumen tenisçi Sorana Cirstea'yı 6-2 ve 6-0'lık setler sonunda 2-0 yenerek şampiyonluğa ulaşan isim oldu.

Serena-Williams-Champion-Rogers-Cup-2013
Serena Williams, Toronto'da finale gelene kadar sırasıyla Wozniacki, Jankovic, Kvitova ve Li Na gibi büyük isimleri eleyen Sorana'ya şans tanımadı ve bir saat beş dakika gibi kısa bir sürede maçı alarak sürprize fırsat vermedi.

Serena bu şampiyonlukla birlikte bu yıl sekizinci kupasını kazanmış oldu. Dünya bir numarası elde ettiği bu galibiyeti ile birlikte 54. WTA tekler şampiyonluğuna ulaşarak, tüm zamanların turnuva şampiyonları sıralamasında Martina Navratilova, Chris Evert, Steffi Graf ve Lindsay Davenport'un ardında beşinci sıraya yerleşmiş oldu.

Amerika Açık öncesinde düzenlenen bir başka Masters turnuvası olan Cincinnati Masters, bugün başlıyor.

Yorumlar