Dev Eşleşme Federer - Nadal Çeyrek Finalde Rakip Oldu

Cincinati'de üçüncü turda Tommy Haas karşısına çıkan Federer, karşılaşmaya çok kötü başladı. Haas’ın agresif oyununa cevap veremeyen ve ilk servislerinden puan çıkarma oranı oldukça düşük kalan eski dünya 1 numarası bu seti 6-1 kaybetti.

rafael-nadal-roger-federer-maçı

İkinci sete de kötü başlayan ve servisini rakibine kaptıran İsviçreli tenisçi bu noktadan sonra ritmini bulamaya başladı ve seti 7-5 kazanmayı başardı. Federer son sette de rakibine karşı 6-3 üstünlük kurarak çeyrek finale yükselen taraf oldu.

Nadal’ın rakibi ise  yıldızı parlayan isimlerden birisi olan Girgor Dimitrov’du. Oyun stili nedeniyle Federer’in veliahtlarından biri olarak gösterilen Bulgar tenisçi ilk seti 6-2 kaybetmesinin ardından ikinci seti 7-5 kazandı ve maçı karar setine götürdü. Ancak son sette İspanyol’un oyununa direnemeyen Dimitrov bu seti de 6-2 ile kaybetti ve Nadal son sekiz raket arasına adını yazdırdı.

Federer ve Nadal bu gece saat 02.00’de karşı karşıya gelecek. Yarı finalisti belirleyecek müsabaka LigTV 3’ten canlı yayınlanacak.

Yorumlar