Ne Çektin Be Maria Sen Bu Serena Williams'dan

Dünya 1 numarası Amerikalı tenisçi Serena Williams Fransa Açık finalinde karşılaştığı dünya iki numarası Maria Sharapova'yı yenerek şampiyonluğa ulaştı.

Reu tenisçi Maria Sharapova yarı finalde geçen yılın flaş ismi Belaruslu tenisçi Victoria Azarenka’yı mağlup ederken, Serena Williams, geçen yılın finalisti Sara Errani karşısında muhteşem bir maç çıkartmış ve sadece bir oyun vererek finale yükselmişti

maria-sharapova-fransa-açık-2013

Final mücadelesi de Sharapova’nın servis oyununda 0-40 ile başlayınca yine tek taraflı bir mücadele olacağı beklentisi oluştu. Ancak buradan geri dönüp oyunu alan Sharapova bir sonraki oyunda da servis kırıp durumu 2-0’a getirdi.

Bu oyundan sonra ise Serena Williams geri döndü. Üst üste dört oyun almayı başaran ABD’li raket 6-4’le ilk seti almayı başardı.

İkinci sete de Sharapova’nın servis oyunuyla başlanırken 10 dakikadan fazla süren oyunu Rus raket aldı. Setin üçüncü oyununda ise Serena Williams servis kırıp sonrasında servis oyununu da alınca skoru 3-1'e taşıdı. Kalan bölümde de servis oyunlarına tutunan Serena Williams 6-4'le Fransa Açık'ta zafere ulaşan isim oldu.

Serena Williams 2002'den sonra Fransa Açık'ta ikinci şampiyonluğunu elde etti. ABD'li raket toplamda 16. Grand Slam şampiyonluğunu kazanmış oldu.

Yorumlar