Nadal Sakatlıktan Bir Döndü Tam Döndü

Sekizinci Fransa Açık şampiyonluğunu elde etmek için mücadele eden Rafael Nadal, geçen yılın finalinde mağlup ettiği Novak Djokovic ile karşı karşıya geldi.

Maça iyi başlayan Djokovic olsa da, ilk servis kırma şansını elde eden İspanyol raket oldu. Yedinci oyunda servis kırarak 4-3 öne geçen dünya dört numarası, bu seti hanesine yazdırmakta zorlanmadı.

İkinci sete de iyi giren Rafa, rakibinin servis oyununu çalarak 3-2 öne geçti. Bu noktadan sonra dirilen Djokovic, üst üste dört oyun kazanarak setlerde durumu eşitledi.

Üçüncü sette çok konuşulacak bir hakem kararı yaşandı. Nadal’ın servis oyunu ile başlayan sette durum 1-0 iken İspanyol tenisçi servis kırma şansı buldu. Bu puanda Sırp raketin topu çizgiye yakın düşerken, çizgi hakemi de sandalye hakemi de dışarıda dedi. Resmi olmayan Şahin Gözü topun içeride olduğunu gösteriyordu.

Bu puanla servis kıran Nadal, psikolojik üstünlüğü elde etti ve rakibinin servisini dördüncü oyunda da kırarak 5-0’lık üstünlüğü elde etti.

Bir sonraki avantajı ilk ele geçiren Nadal oldu. Servis kırarak 4-3 öne geçen İspanyol’a Djokovic oyun seviyesini bir anda yükselterek cevap verdi. 5-5’te bir kez daha servis kıran Nadal, maç için servis attı. Ancak Djokovic buna da cevap vermeyi başardı. Tie-break'e giden seti kazanan dünya 1 numarası maçı karar setine taşıdı.

Son sete servis kırarak başlayan Sırp tenisçi, sekizinci oyunda inanılmaz bir dirençle karşılaştı ve Nadal üçüncü denemede rakibinin servisini kırarak durumu 4-4'e getirdi. İki raket de bir süre servis oyunlarına tutundu. Nadal 8-7 öndeyken rakibinin servisini kırmayı başarınca maçtan da galibiyetle ayrılmış oldu.

Karşılaşmadan beş sette galip ayrılan yedi kez Roland Garros şampiyonu, finalde David Ferrer ile karşılaşacak. Final Pazar günü oynanacak.

Kayak : Eurosport

Yorumlar