Federer Çeyrek Finalde Elendi : Fransa Açık 2013

Roger Federer Fransa Açık çeyrek finalinde karşılaştığı ev sahibi tenisçi Tsongaya yenilerek turnuvaya çeyrek finalde veda etti.

Federer kariyerindeki tek Fransa Açık Şampiyonluğunu 2009 yılında Robin Söderling’i mağlup ederek kazanmıştı. Roger Federer, son turnuva şampiyonluğunu 2012 Ağustos ayında Cincinnati’de kazanan Roger Federer, Roland Garros’ta çeyrek finale kadar oynadığı maçlarda etkili bir oyun sergilemiş ve iyi bir performans ortaya koymuştu. Bugün Jo-Wilfried Tsonga karşısında bu performanstan çok uzak bir maç çıkartan İsviçreli tenisçi ilk setin beşinci oyununda servis kırmasına rağmen bu avantajını koruyamadı ve ilk seti kaybetti.

İkinci setin hemen başında servis kırarak üstünlüğü ele geçiren ev sahibi raket bu setin sonuna kadar da bu avantajını kaybetmedi ve setlerde 2-0 öne geçti.

Kariyerinde 2-0’dan yedi kez maç çeviren ve kazanan 17 kez Grand Slam şampiyonu Federer, bu kez bunu başaramadı. Karşılıklı servis kırılarak başlayan son sette son dört oyunu hanesine yazdıran Tsonga, karşılaşmadan üç sette galip ayrıldı.

Fransız tenisçinin yarı finaldeki rakibi David Ferrer oldu. İspanyol Ferrer, vatandaşı Tommy Robredo’yu üç sette alt etti.

Yorumlar