Süper Serena


Madrid Masters finalinde Rus tenisçi Maria Sharapova ile karşılaşan Serena Williams rahat bir maç sonunda galibiyete ulaşarak şampiyon oldu ve 1 numaradaki yerini de korudu.

Serena Williams Şampiyon Madrid masters 2013
Finale kadar rakiplerine sadece bir set veren Serena Williams, hiç set kaybetmeyen Maria Sharapova ile karşılaştı. Maça çok iyi başlayan Serena Williams ilk dört oyunu alarak yakaladığı avantajını korudu ve ilk seti 6-1 kazanadı

İkinci sete iyi başlayan taraf Rus tenisçi Sharapova oldu. Servis kırarak oyuna başlayan Masha karşısında 6. oyunda servis kırmayı başaran Serena, maçın son oyununda da rakibinin servisini kırarak seti 6-4 ile tamamladı ve Madrid’de şampiyonluğa ulaştı.

Dünya 1 numarası bu zaferle zirvedeki yerini de korumuş oldu.


Madrid Masters’ta daha önce 2005 ve 2010’da zafere ulaşan Rafael Nadal baştan sonra harika bir performans gösterdiği haftanın finalini de kendine yakışır şekilde yaptı.

Rafael Nadal Şampiyon Madrid Masters 2013
Finalde Stanislas Wawrinka ile karşılaşan İspanyol tenisçi maça çok iyi bir giriş yaptı. Rakibinin servisini üst üste iki kez kırarak 4-0 öne geçen 11 kez Grand Slam şampiyonu, bu avantajı setin sonuna kadar korudu.

Wawrinka ikinci sette daha dirençli gözüktü ancak İspanyol rakibi önünde servis kırma şansı bulamadı. Rafa yedinci oyunda servis kırarak 4-3 öne geçti ve sonraki oyunu kazanarak bu avantajını pekiştirdi. 5-4’te şampiyonluk için servis kullanan İspanyol raket hata yapmadı.

Yedi aylık sakatlık arasından sonra katıldığı yedinci turnuvada beşinci zaferini yaşayan Nadal, böylece Fransa Açık öncesi moralini yükseltmiş oldu.

Karşılaşmayı Real Madrid futbolcuları Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos ve Pepe de tribünden izledi.

Yorumlar