Azarenka Öldü Öldü Dirildi


WTA Madrid - Sharapova iyi bir başlangıç yaparken, Azarenka öldü öldü dirildi.

Victoria Azarenka WTA Madrid 2013
WTA Madrid’de geçen yıl finale çıkan ve finalde Amerikalı tenisçi Serena Williams’a yenilerek şampiyonluk fırsatını kaçıran Belaruslu tenisçi Victoria Azarenka bu seneki turnuvaya zorlanarak başladı.
Anastassia Pavlyuchenkova, yeni koçu Martina Hingis ile katıldığı Portekiz Açık’ı kazanarak moralli geldiği Madrid'te Azarenka'ya ecel terleri döktürdü. Anastassia Pavlyuchenkova, yedinci oyunda servisini kaptırmasına rağmen, üç set sayısını kurtararak durumu 5-5’e getirmeyi başardı. Tie-break’e giden ilk sette her iki tenisçi de kendi servislerine tutunmakta zorlandı. Dünya üç numarası Azarenka, tie-break’i 10-8 seti de 7-6 kazanarak 1-0 öne geçti.

İkinci sette Rus tenisçi daha etkili bir oyun sergileyen taraftı. Anastassia Pavlyuchenkova 12. oyuna 6-5 önde girmeyi başarsada, Azarenka rakibinin servisini kırarak seti tie-break’e götürdü. Tie-break’de daha az hata yapan taraf Azarenka idi ve tie-break’i 7-3 kazanarak durumu 2-0’a getirdi ve maçı kazanmayı bildi. Azarenka ikinci turda Ekaterina Marakova’nın rakibi oldu.

Maria Sharapova Rahat Başladı WTA Madrid 2013
Maria Sharapova daha önce hiç final göremediği Madrid'te iyi bir başlangıç yaptı. Sharapova, ilk turda Alexandra Dulgheru ile karşılaştı. Dünya sıralamasında 334. basamakta bulunan rakibi karşısında oyuna tutuk başlayan Rus tenisçi, yedinci oyunda bir servisini de Rumen rakibine kaptırdı. Sharapova rakibine hemen cevap verdi ve 12. oyunda rakibinin servisini bir kez daha kırarak ilk seti kendi hanesine yazdırdı.

İkinci sette servis kırma avantajını daha erken bulan Sharapova rahatladı ve maçı kazandı. Sharapova'nın ikinci turdaki rakibi Christina McHale olacak.

Altı numaralı seribaşı Angelique Kerber ise Fransız raket Alize Cornet’yi 6-4 ve 6-2’lik setler sonunda geçerek bir üst tura çıkan taraf oldu.

Turnuva'da ki sürpriz sonuç ise dokuz numaralı seribaşı Samantha Stosur'un elenmesi oldu. İspanyol Carla Suarez Navarro ile karşı karşıya gelen Avustralyalı 7-6/6-2’lik setlerle turnuvaya veda etti.

Yorumlar