Yeni Dünya İki Numarası Andy Murray


Şampiyon olması halinde dünya iki numaralı koltuğu ele geçirecek olan Murray, hedefine ulaştı.

Karşılaşmaya fırtına gibi başlayan Ferrer, üst üste iki kez rakibinin servisini kırdı ve 5-0 öne geçti. Sabah saatlerinde oynanan mücadelede ortama adapte olmakta güçlük çektiği gözlenen Murray, rakibinin servisini kırarak skoru 5-2’ye getirse de bir sonraki oyunda İspanyol tenisçi tekrar servis kırdı ve seti hanesine yazdırdı.

Daha önce ilk dört sıradaki tenisçilerle oynadığı 11 final maçını da kaybeden dünya dört numarası bu gidişatı kırmaktan bir set uzaklıktaydı. Ancak Murray bu noktadan sonra oyuna ağırlığını koymayı bildi. Setin hemen başında servis kıran Britanyalı direksiyonda görünüyordu ancak Ferrer rakibinin servis oyununu çalarak 4-4’ü yakaladı.

Dünya iki numarası olmak adına mücadele eden Amerika Açık şampiyonu, dokuzuncu oyunda bir kez daha servis kırıp, seti noktaladı.

Üçüncü set karşılıklı kırılan servislerle başladı. Oyuncular ilk altı oyunda servislerine tutunamazken maç 4-4’e geldi. Dokuzuncu oyunda rakibinin servisini çalan Murray, şampiyonluk için servis attı ancak maçı noktalayamadı. Servis kıran Ferrer avantajı da eline geçirdi.

6-5’te maçta kalmak için servis kullanan Murray, bir maç puanı çevirerek tie-break’i gördü. Tie-break oyununa mini-break ile başlayan Britanyalı moralli girdiği oyunu kazanarak şampiyonluğu elde etti.

Kariyerinin dokuzuncu Masters zaferini elde eden Andy Murray, 2009 Ağustos’undan bu yana ilk kez iki numaralı koltuğu ele geçirdi.

Kaynak : Eurosport

Yorumlar