WTA Brisbane 2013 Haberleri

Avustralya Açık Tenis Turnuvası öncesindeki en önemli turnuvalardan biri olan Brisbane’de eski dünya bir numaralarından Lleyton Hewitt, Pat Rafter Arena’daki karşılaşmada 5,500 Avustralyalının önünde Igor Kunitsyn’i üç set sonunda mağlup ederek bir üst tura çıkmayı başardı.

Radek Stepanek’in yerine son anda turnuvaya katılma hakkını elde eden Hewitt, Rus rakibi Kunitsyn karşısında ilk seti 6-3’le kazanırken, ikinci seti 6-4 kaybetti. Final setinde rakibinin servisini erken kırmayı başaran Avustralyalı raket, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. Lleyton Hewitt'in ikinci turdaki rakibi Denis Istomin oldu.

Bayanlarda ise, Brisbane’in ilk turunda Carla Suarez Navarro’yu rahat geçen dünya 6 numarası Petra Kvitova, turnuvaya ikinci turda veda etti.

Çek tenisçi Kvitova, ilk seti 6-4 kaybettiği Pavlyuchenkova karşısında, ikinci sette de istediği oyunu ortaya koyamadı ve 7-5'le seti kazanan taraf Pavlyuchenkova  oldu. Petra Kvitova aldığı bu yenilgi sonunda turnuvaya ikinci turda veda etti.

Çeyrek finale yükselen Anastasia Pavlyuchenkova, bir üst turda Angelique Kerber – Monica Puig mücadelesinin galibiyle karşılaşacak.

2012 Roland Garros şampiyonu Maria Sharapova, salı günü Jarmila Gajdosova ile oynayacağı maç öncesi ısınırken köprücük kemiğinde ağrı hissetti ve Avustralya Açık’a katılım durumunu riske etmeme adına Brisbane’dan çekilme kararı aldı.

Bu kararını “mantıklı” olarak niteleyen Rus tenisçi, “Köprücük kemiğimde iltihap var. New York’taki doktorum baş üstü seviyede fazla antrenmam yapmamam gerektiğini söyledi. Bu yüzden bir haftadır servisime yüklenmiyorum ve baş üstü seviyesinin gerektirdiği diğer hareketlerde bulunmuyorum. Antrenmanlarda sadece çizgiden forehand veya backhand çalışıyorum. Avustralya Açık’ı riske edemezdim, bu doğru karardı” ifadelerini kullandı.

Maria Sharapova’nın turnuvadan çekilmesi sonucu direkt olarak çeyrek finale yükselen Jarmila Gajdosova, bu turda Slovak veteran Daniela Hantuchova ile karşılaşacak.

serena-williams-brisbane 2013
Brisbane’de ilk turda Varvara Lepchenko’ya karşı sadece üç oyun kaybeden Serena Williams, Fransız rakibi Alize Cornet’yi de rahat geçti.

Yaklaşık bir saat sürek karşılaşmada servislerinden yüzde 78’lik puan çıkartma başarısı yakalayan Williams, altı da ace atarak Cornet’ye şans tanımadı. Mücadelenin ilk setini 6-2 ile hanesine yazdıran dünya üç numarası, mücadelenin ikinci setini de aynı skorla, 6-2 kazanmayı başardı.

Serena Williams ayrıca ikinci setin dördüncü oyununda saatte 200 km hız barajını geçen bir servis attı. Kariyerinin en hızlı servislerinden birini kullanan ABD’li raket servisine ilişkin, “200 barajını daha önce de aşmıştım ama hiç içeri düşmemişti. Bu kez içeri düştüğü için heyecanlıyım” ifadelerini kullandı.

2012’de Amerika Açık ve Sezon Sonu Şampiyonası’nda zafere ulaşan, Londra Olimpiyat Oyunları’nda da altın madalyaya uzanan Serena Williams, Brisbane’in çeyrek finalinde Sloane Stephens – Sofia Arvidsson karşılaşmasının galibiyle oynayacak.

Yorumlar