Victoria Azarenka Zorlandı


Avustralya Açık'la birlikte başlayan Federer - Tomic atışmasından dolayı günlerdir konuşulan Roger Federer ile Bernard Tomic maçı beklenen çekişmeye sahne olmadı.

Roger Federer Australia Open 2013
Maçın başında daha ilk oyunda servis kıran Federer, rakibinin servis oyunlarında Tomic'i sürekli rahatsız etti. Yakaladığı diğer servis kırma şanslarından faydalanamasa da, Federer, kendi servis oyunlarını rahat bir şekilde alarak ilk oyunda kırdığı servis ile seti hanesine yazdırmayı başardı.

İkinci setteki mücadele daha yoğun geçti. Her iki tenisçide servis oyunlarına tutunmayı başardı. Federer, ikinci sette yakaladığı altı servis kırma şansından yararlanamadı ve set tie-break'e kaldı.

Tie-break’e ev sahibi tenisçi hızlı başladı ve bir anda 4-1 öne geçsti. 17 kez Grand Slam şampiyonu olan İsviçreli tenisçi toparlandı ve son sözü söyleyen taraf olarak bu setide kendi hanesine yazdırdı..

Üçüncü sette çok daha rahat olan taraf yine Federerdi. İkinci oyunda servis kıran İsviçreli setin kontrolünü kaybetmeden son setide aldı ve maçı 6-4/7-6/6-1'lık setler sonunda 3-0 kazanan taraf oldu.

Bu sonuçla dördüncü tura yükselen Federer’in rakibi Milos Raonic oldu. Kanadalı tenisçi, 17 numaralı seribaşı Philipp Kohlschreiber’i 7-6/6-3/6-4 ile mağlup etti.

Dünya 3 numarası Andy Murray, elemelerden gelen Litvanyalı tenisçi Ricardas Berankis'i zorlandığ sonunda 6-3/6-4/7-5'lik setlerle geçerek tur atlayan isim oldu.

Turnuvanın en büyük sürprizi ise bugün yaşandı. Erkeklerde turnuvanın 6 numaralı seri başı olan Arjantinli tenisçi, Juan Martin del Potro turnuvaya veda etti. Juan Martin del Potro fransız rakibi Jeremy Chardy karşısında setlerde 2-0 geriye düştüğü maçı karar setine götürmeyi başarsa da mağlubiyetten kurtulamadı.

Chardy’nin bir üst turdaki rakibi Andreas Seppi oldu. Marin Cilic ile karşılaşan İtalyan tenisçi de beş setlik bir galibiyet elde etti.

Victoria Azarenka Australia Open 2013
Dünya 1 numarası Victoria Azarenka zorlandığı karşılaşmadan 2-1 galip ayrılmayı başardı ve bir üst tura çıkarak sürprize izin vermedi.

Turnuvadaki ilk setini kaybeden Azarenka, ABD'li rakibi Jamie Hempton'un belinden sakatlanması ve setin ilerleyen anlarında rakibinin hatalarının artmasından yararlanarak zorlandığı maçı kazanmayı bildi.

Üst üste üçüncü Grand Slam şampiyonluğunu kovalayan Amerikalı tenisçi Serena Williams, üçüncü turdaki rakibi Ayumi Morita’yı 6-1 ve 6-3 ile 2-0 geçti.

İlk tur maçında ayak bileğinden yaşadığı sorun nedeniyle hayranlarını korkutan Serena Williams, son 16 turunda Maria Kirilenko ile karşı karşıya gelecek.

Bir sene içinde dünya sıralamasında 1 numaradan  10 numaraya kadar gerileyen Caroline Wozniacki, sezonun ilk Grand Slam’inde üçüncü turda Lesia Tsurenko karşısındaydı. Elemelerin son turunda Çağla Büyükakçay’ı eleyerek ana tabloya yükselen ve seribaşılardan Anastasia Pavlyuchenkova’yı geçen Ukraynalı Tsurenko ise kariyerinin ilk Grand Slam dördüncü turu peşindeydi.

caroline-wozniacki-australia-open-2013


İki tenisçininde servis oyunlarında büyük sorunlar yaşadığı ilk seti deneyimi ile kazanmayı başaran taraf Caroline Wozniacki oldu.

İkinci sette ilk setten farksızdı. Wozniacki deneyimi ile kontrolü eline almayı başardı ve bu settede kazanan taraf Wozniacki oldu. Danimarkalı tenisçinin dördüncü turdaki rakibi Svetlana Kuznetsova olacak.

Yorumlar