Sıfırcı Maria Venüsü Bitirdi

Avustralya Açık’taki ilk iki maçında rakiplerine oyun dahi vermeden galip ayrılan ve Sıfırcı Maria lakabını alan Maria Sharapova çekişmeli geçmesi beklenen karşılaşmada, Venüs Williams'ı rahat bir maç ardından 6/1 ve 6/3'lük setlerle yenerek dördüncü tura yükseldi.

sıfırcı-maria-venüsü-yendi

Rus tenisçi Maria Sharapova'nın dördüncü turdaki rakibi, Ukraynalı rakibi Valeria Savinyhk’i 6-2/4-6/6-3 ile mağlup eden Kirsten Flipkens oldu.

Turnuvanın üçüncü turunda iki Sırp tenisçinin karşılaşmasında kazanan taraf Ana Ivanovic oldu. Sırp derbisi diyebileceğimiz karşılaşmada Ana Ivanovic ile Jelena Jankovic karşı karşıya geldi.

Çekişmeli eçen karşılaşmadan 6-4 ve 7-5'lik iki set sonunda 2-0 galip ayrılan Ivanovic dördüncü turun yolunu tuttu.

Sırp tenisçi Ana Ivanovic çeyrek finale çıkabilmek için Agnieszka Radwanska ile karşı karşıya gelecek.

Turnuvanın 11 numaralı seribaşı Fransız tenisçi Marion Bartoli müthiş bir mücadeleye sahne olan maçta Ekaterina Makarova'yı 6-7, 6-3 ve 6-4'lük setlerin ardından 2-1 geçerek bir üst tur çıktı.

Turnuvanın altı numaralı seribaşı Çinli Li Na ise Sorana Cirstea'yı rahat bir oyunun ardından 6-4 ve 6-1 ile geçti.

Dünya 1 numarası Novak Djokovic üçüncü turdaki rakibi Radek Stepank karşısında zorlandığı maçı 6/4, 6/3 ve 7/5'lik setler sonunda 3-0 kazandı.

Sırp tenisçi Djokovic'in rakibi ise Stansilas Wawrinka – Sam Querrey maçının galibi ile çeyrek finale çıkma mücadelesi verecek.

Bir diğer Sırp tenisçi Janko Tipsarevic, ikinci turda olduğu gibi, bu turuda beş set sonunda geçti. Julien Bennetteau ile karşılaşan Janko Tipsarevic maçtan 3-6, 6-4, 2-6, 6-4 ve 6-3’lük setler sonunda 3-2 galip ayrıldı.

Turnuvanın dört numaralı seribaşı İspanyol tenisçi David Ferrer, Avustralya'da büyük taraftarı olan Marcos Baghdatis karşısında zorlanmadığı maçtan 6-4, 6-2 ve 6-3'lük setlerin ardında 3-0 ile dördüncü tura çıkan diğer isim oldu. İspanyol tenisçinin rakibi  Rus Evgeny Donskoy’u set vermeden yenen 16 numaralı seribaşı Kie Nishikori oldu.




Yorumlar