Serena Sakatlık Dinlemiyor :Avustralya Açık 2013


Geçen sezonun ikinci yarısında yakaladığı çıkışı bu sezonda sürdüren Amerikalı tenisçi Serena Williams Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda karşılaştığı Romen rakibi Edina Gallovits-Hall'u maç sırasında yaşadığı sakatlığa rağmen 6-0'lık iki set sonunda 2-0 yenmeyi başardı.

serena-williams-avustralya-acik-2013

Serena Williams maç sonrasında yaptığı açıklamada, sakatlığının Perşembe günü oynayacağı maça çıkmasına bir engel olmadığını belirterek, “Hala yaşıyorum, kalbim atıyor iyi olacağım” dedi.

Dünya 1 numarası Belaruslu tenisçi Victoria Azarenka, Rod Laver Arena'da oynanan karşılaşmada  Romen rakibi Monica Niculescu'yu 6-1 ve 6-4'lük iki setin ardından 2-0 ile geçti

Victoria Azarenka, ilk sette rakibi Niculescu'nun 3 kez sevisini kırdı ve seti 31 dakika sonunda 6-1 kazandı. Romen Niculescu, ikinci sette daha derli toplu gözüktü ve Azarenka'yı zorlamaya başladı, ancak 56 dakika süren seti Azarenka 6-4 kazanarak Rod Laver Arena'dan galip ayrılan taraf oldu. Azarenka ikinci maçını Perşembe günü oynayacak.

Eski dünya 1 numarası Caroline Wozniacki ilk turda kaybetmediği tek Grand Slam olan Avustralya Açık’ta zorlu bir kura çekmiş ve Sabine Lisicki ile eşleşmişti.

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Sabine Lisicki oldu. Karşılıklı kırılan servislerin ardından üst üste dört oyun kazanan Alman tenisçi ilk seti kısa bir sürede 6-2 kazanarak kendi hanesine yazdırdı.

Caroline Wozniacki

İlk setin tam tersi bir ikinci set oynandı. Caroline Wozniacki ikinci hızlı bir giriş yaptı. Eski dünya 1 numarası, rakibinin servisini iki kez kırdı ve sette durumu 4-0’ı yaptı. Ardından bir servisini rakibine kaptırsada, Danimarkalı tenisçi, durum 5-3’ken seti kazanmak için servis kullandı. İki servis kırma puanı çeviren ve iki set puanından yararlanamayan Woznaicki, üçüncü şansını iyi kullandı ve maçı karar setine taşımayı başardı.

Bu kez sete iyi başlayan taraf Lisicki oldu ve bir anda 3-0 üstünlüğü yakaladı, ancak ne olduysa oldu ve bir anda temposunu kaybetti. Rakibinin bocalamasından yaralanan Wozniacki, üst üste altı oyun kazanarak bu seti de hanesine yazdırdı ve ikinci tura yükseldi.

10 numaralı seribaşının ikinci turdaki rakibi Andrea Hlavackova – Donna Vekic maçının galibi olacak.

Geçen yılın sonunda kariyerinin en parlak dönemini geçiren Andy Murray önce Olimpiyat şampiyonu olmuş ardından da Amerika Açık Tenis Şampiyonluğu ile kariyerinin ilk grand slam zaferine ulaşmıştı. Britanyalı tenisçi Andy Murray, üst üste ikinci grand slam şampiyonluğunu kazanmak için ilk adımı Robin Haase karşısında attı. Hollandalı rakibi karşısında rahat bir oyun çıkartan Murray, ilk seti 6-3 kazandı. Sonraki setlerde de kontrolu elinde tutan taraf olan Murray, diğer setleri de 6-1 ve 6-3 kazanarak, 3-0'lık sonuçla bir üst tura geçti.
Avustralya Açık öncesi herhangi bir turnuvaya katılmayan ve hazırlık dönemi geçirmeyen Federer, sezon dışı zamanında da Güney Amerika’da gösteri turnuvalarına katıldı. Roger Federer, Avustralya Açık'taki ilk maçında çok rahattı.

Fransız rakibi Benoit Paire karşısında daha maçın ilk oyununda servis kırarak dizginleri ele geçiren Federer yedinci oyunda bir kez daha servis kırdı ve ilk seti kendi hanesine yazdırdı.

İkinci sette Fransiz tenisçi Paire biraz daha istekli olsa da, servisini Federer'e kaptırmaktan kurtulamadı ve Federer bu avantajı set sonuna kadar koruyarak ikinci setide kazandı. Roger Federer rakibinin de ümidinin bitmesiyle üçüncü seti rahat alarak ikinci tura yükselmiş oldu.

Kariyerinin 18. Grand Slam şampiyonluğunu kovalayan Roger Federer, ikinci turda Dudi Sela – Nikolay Davydenko maçının galibi ile karşılaşacak.

İki Fransız tenisçinin karşılaşmasında ise kazanan taraf, 2008 finalisti Jo-Wilfried Tsonga oldu. Jo-Wilfried Tsonga rakibi Michael Llodra’yı 6-4/7-5/6-2’lik setlerle geçmeyi başardı.

Turnuvanın 13 numaralı seribaşı Milos Raonic, ilk seti kaybettiği maçta Jan Hanek’i 3-6/6-1/6-2/7-6 ile turnuva dışına itti.





Yorumlar