Federer Zor Sever


Serena Williams, rakibine hiç oyun vermeden kazandığı ilk tur maçında ayak bileğini burkarak düşmüş ve büyük bir sakatlık tehlikesi atlatmıştı.

serena-williams-muheteşem-oynadı

Ayak bileğindeki sorun nedeniyle fazla hareketli olamasada, ABD’li raket ilk oyunda servis kırmayı başardı. Skor 3-2 olduğunda Muguruza servis kırma şansı yakaladı ama Serena buna izin vermedi. Avustralya Açık'ta beş kez mutlu son yaşayan Serena, dört oyun üst üste kazanarak ilk seti noktaladı.

İkinci set 18 dakikalık uzun bir oyun ile başladı. İspanyol tenisçi servisini kaybetmemek için direndi. Oyunda 10 kez berabere durumu yaşandı. Bu muhteşem oyunu alan taraf Serena Williams oldu. Bu oyundan sonra gardı iyice düşen Muguruza maçta kalamadı.

Üçüncü tura çıkan ABD’li tenisçinin rakibi Ayumi Morita oldu.


Geçen sezonda zorlu kuralar çeken ve genelde zor maçlar oynayan Roger Federer Avustralya Açıkta'da aynı durumu yaşasa da gösterdiği performansla zorlanmadan maçları kazanmayı başarıyor.

Federer Avustralya'da ikinci turda sezona iyi bir başlangıç yapan ve Katar’da final gören  Nikolay Davydenko karşısına çıktı.

Federer karşılaşmaya istekli başladı. Kort içinde çok hareketli olan Federer, altıncı oyunda rakibinin servisini kırdı ve avantajı eline geçirdi. Bu avantajını set sonuna kadar elinde korumayı başaran dünya iki numarası, seti kazanarak durumu 1-0 yaptı.

Roger Federer, ikinci sette servis kırma avantajını daha erken yakaladı. 17 Grand Slam şampiyonluğu yaşamış olan usta tenisçi, Davydenko’nun sete dahil olmasına izin vermedi ve seti alarak durumu 2-0 yaptı.

Federer son sete de servis kırarak başladı. Kontrolü hiç kaybetmeyen İsviçreli usta tenisçi, servis oyunlarında Davydenko’yu kendisine yaklaştırmadı ve maçtan 3-0 galip ayrıldı.

Federer’in üçüncü turdaki rakibi Avustralyalı Bernard Tomic olacak. Avustralyalı tenisçi birkaç gündür bu eşleşme ile ilgili yaptığı açıklamalar ile tepki topluyor. Turnuvanın merakla beklenen bu eşleşmesi cumartesi günü oynanacak.

Delpo’dan kolay zafer Altı numaralı seribaşı Juan Martin del Potro da ikinci tur maçında oldukça rahattı. Benjamin Becker karşısında 6-2/6-4/6-2’lik üç setle galibiyeti elde eden Arjantinli tenisçi, bir üst turda Jeremy Chardy ile karşı karşıya gelecek.

 Akşam seansının en çekişmeli maçında ise Gael Monfils ile Yen Hsun Lu karşı karşıya geldi. Fransız tenisçi çok dengesiz bir oyun sergilediği mücadeleden 7-6/4-6/0-6/6-1/8-6 ile galip gelerek vatandaşı Gilles Simon’un rakibi oldu.


Yorumlar