Federer Rekorunu Geliştirdi : Avustralya Açık 2013 Haberleri


Avustralya Açık Tenis Turnuvası dördüncü tur karşılaşmasında Roger Federer genç rakibi Milos Raonic'i 6-4/7-6/6-2 ile geçti ve çeyrek finalde Fransız tenisçi Jo-Wilfried Tsonga'nın rakibi oldu. Bu sonuçla Federer rekorunu geliştirdi ve üst üst 35. Grand Slam çeyrek finaline çıkmayı başardı.

roger-federer-35-grand-slam-çeyrek-finalinde
Etkili servisler kullanan Milos Raonic, hızlı servisleri ile girdiği maçta, ilk seti 4-4’e kadar servis kırdırmadan getirmeyi başarırken, rakibini hiç zorlayamadı.

Setin dokuzuncu oyununda elde ettiği servis kırma şansını iyi değerlendiren İsviçreli Roger Federer seti servis kırarak tamamladı.

İkinci sette, her iki tenisçide kendi servis oyunlarını kazanınca sette tie break'e gidildi.

Tie-break oyununda üstün olan taraf İsviçreli’ydi ve dünya iki numarası bu seti de alarak kendi hanesine yazdırdı.

Üçüncü sete servis kırarak başlayan İsviçreli tenisçi, 4-0’ı yakaladıktan sonra iyice rahatladı ve seti kazanarak kendine ait olan rekoruda geliştirdi ve üst üste 35. Grand Slam çeyrek finaline yükseldi.

17 kez Grand Slam şampiyonunun çeyrek finaldeki rakibi Jo-Wilfried Tsonga olacak.

Serena Williams Çeyrek Finalde 00001
Serena Williams her zamanki gibi oynadı ve rahat bir maçın ardından. ABD'li tenisçi, Maria Kirilenko'yu 6-2/6-0 ile mağlup etti.

Avustralya'ya önceki şampiyon olarak gelen ve unvan koruma mücadelesi veren Victoria Azarenka, Elena Vesnina karşısında zorlanmadı ve 6-1'lik iki setle çeyrek finalist oldu.

Dünya 1 numarasının son sekizdeki rakibi Svetlana Kuznetsova oldu.

Dünya üç numarası Andy Murray, yorgun rakibi Gilles Simon karşısında zorlanmadan son sekiz raket arasına kaldı.

Üst üste ikinci Grand Slam zaferini arayan Britanyalı’nın çeyrek finaldeki rakibi Jeremy Chardy oldu.

Fransız derbisinde Jo-Wilfried Tsonga vatandaşı Richard Gasquet'yi 6-4/3-6/6-2/6-2 ile mağlup ederek üç yıl sonra çeyrek final gördü.

27 yaşındaki tenisçinin çeyrek finaldeki rakibi Roger Federer oldu.

Bugün diğer bir dördüncü tur maçında, Fransız tenisçi Jeremy Chardy, İtalyan rakibi Andreas Seppi’yi 5-7/6-3/6-2/6-2’lik dört set sonunda geçmeyi başardı.

Chardy çeyrek finalde Andy Murray'nin rakibi oldu.

Yorumlar