Azarenka Şampiyon : Avustralya Açık 2013


Son şampiyon ünvanı ile turnuvaya gelen ve üst üste ikinci şampiyonluğu kovalayan Victoria Azarenka üç kez ara verilmek zorunda kalınan finalde Çinli rakibi Li Na'yı 4-6, 6-4 ve 6-3'lük setler sonunda 2-1 mağlup ederek ikinci grnad slam şampiyonluğunu da Melbourne'de elde etti.

azarenka şampiyon avustralya açık 2013

Azarenka kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluğunu geçen yıl yine Melbourne’de elde eden Victoria Azarenka, unvan koruma mücadelesinde Li Na ile karşı karşıya geldi.

Kazanan tenisçinin aktif sporcular arasında birden fazla Grand Slam kazanan oyuncular arasında gireceği final maçı bu açıdan da önemliydi.

Hem Azarenka hem de Li Na, karşılaşmaya servislerinde büyük sorunlar yaşayarak başladı. Her iki tenisçinin de servis sorunları maç boyunca devam etti.

Li Na sete servis kırdırarak başlasa da sonrasında iki kez servis kırarak 3-1’i yakaladı. Sonraki iki oyunda da karşılıklı kırılan servislerin ardından Çinli tenisçi 5-2 öne geçti.

Dünya 1 numarası Azarenka kendi servis oyununu aldıktan sonra rakibinin servisini hiç beklenmedik bir anda kırarak skoru 5-4’e getirse de sette kalmak için servis atarken tutunamadı.

Belaruslu tenisçi ikinci sete üst üste iki kez servis kırarak başladı ve 3-0’lık skoru yakaladı. Bir sonraki oyunda rakibinin servisini kırmayı başaran Li Na, beşinci oyunda ayağını burkarak yere düştü ve sol bileğinden sakatlandı . Sakatlık nedeniyle tedavi alan Li Na'nın, sol ayak bileğine sargı uygulandı. Taraflar birer kez daha servislerine tutunamadı ve Azarenka servis oyunuyla maçı karar setine götürdü.

Son sette drama bitmemişti. Karşılaşma önce Avustralya Günü nedeniyle bölündü. Karşılıklı kırılan servislerin ardından 2-1’de bu özel gün nedeniyle havai fişekler patlatılırken tenisçiler 10 dakikalık bir ara verdi. Sonrasında korta döner dönmez Li Na yine aynı bileğini burktu. Tekrar kısa bir mola alan dünya altı numarası korta dönüp mücadeleye devam etti. Altıncı oyunda servis kıran Belaruslu tenisçi, sonrasında arkasına bakmadı ve unvanını korudu.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
AZARENKA-SERENA FİNALİ İÇİN ÇOK HAZIRLAMIŞTIM KENDİMİ, AMA OLMADI.