Avustralya Açık 2013 Heycanı Başlıyor


Sezonun ilk Grand Slam turnuvası olan Avustralya Açık Tenis Turnuvasınnda eşleşmeler belli oldu.

Avustrlay Açık Tenis Turnuvasında kuralar çekildi ve eşleşmeler şu şekilde gerçekleşri.

Erkeklerde dünya 1 numarası Sırp tenisçi Novak Djokovic, turnuvayı Paul-Henri Mathieu karşısında açacak.

Olimpiyatlarda ve Amerika Açıkta zafere ulaşan Britanyalı tenisçi Andy Murray, Hollandalı tenisçi Robin Haase ile eşleşirken aynı zamanda Roger Federer’in tarafına düştü. Son Wimbledon şampiyonu ve dünya 2 numarası Roger Federer ise ilk turda Fransız Benoit Paire’nin karşısına çıkacak.

Turnuvanın 4 numaralı seribaşı İspanyol tenisçi David Ferrer, ikinci tura çıkmak için Belçikalı tenisçi Olivier Rochus’u geçmek zorunda.

Erkeklerde ilk turun bir başka dikkat çeken eşleşmesi de Alexandr Dolgopolov – Gael Monfils oldu.

Avustralya Açık 2013 kadınlarda ise eşleşmeler şöyle gerçekleşti

victoria-azarenka-avustralya-açık-2013-001
Dünya 1 numarası ve son Avustralya Açık şampiyonu Victoria Azarenka, Rumen tenisçi Monica Niculescu ile eşleşirken, kadınlarda geçen yılın ikinci döneminin yıldız ismi ve kadınlar tenisini domine eden Serena Williams, Edina Gallovits Hall karşısında ter dökecek. Bu kura sonucunda Serena Williams, Victoria Azarenka’nın tarafına düşmüş oldu.

Son Roland Garros şampiyonu ve geçen sezon Melbourne’de final oynayan Rus tenisçi Maria Sharapova ise ikinci tura yükselebilmek için vatandaşı Olga Puchkova’yı saf dışı bırakmak zorunda.

Avustralya Açık’ın ilk turunda aynı zamanda iki eski Grand Slam şampiyonu Petra Kvitova, Francesca Schiavone ile karşı karşıya gelecek. İlk turun bir başka heyecan verici eşleşmesi ise Caroline Wozniacki – Sabine Lisicki.

Yorumlar