Federer ve Del Potro El Ele Yarı Finale

Londra da devam eden ATP Seozn Sonu Turnuvası bugün oynanan Roger Federer – Juan Martin Del Potro maçı ile devam etti. Mücadelenin ilk setinde her iki tenisçi de servislerine tutundu ve set tie-break’e taşındı. Tie-break’te üst üste iki servisini rakibine kaptıran İsviçreli tenisçi Roger Federer, tie-break’i 7-3 ve seti de 7-6 kaybetti.

federer-del-potro-yarı-finalde-londra-2012
İkinci sete İsviçreli raket hızlı başladı ve rakibinin servis kullandığı ilk oyunu sıfıra karşı kazandı. Setin geri kalanında ise ilk setin benzeri bir oyun vardı. İlk oyundan sonra hiç bir servis kırma puanının oynanmadığı ikinci seti Roger Federer 6-4 kazandı ve karşılaşma karar setine taşındı.

Son sette iyi başlayan taraf bu sefer Del Potro oldu. Arjantinli tenisçi Juan Martin Del Potro, dünya iki numarasının servisini setin ikinci oyununda kırmayı başardı ve Delpo bir anda 3-0’lık üstünlüğü yakaladı. Federer'in setin geri kalanındaki çabaları servis kıramasına yetmeyince, Del Potro final setini 6-3 kazanarak Roger Federer'i geçmeyi başardı.

Mücadelenin ardından iki isim de gruptan çıkmayı garantilemiş oldu. Gruptan kimin lider olarak çıkacağı ise David Ferrer - Janko Tipsarevic arasındaki maç sonunda belli olacak. İspanyol Ferrer galip gelirse, Federer gruptan lider olarak çıkacak. Aksi durumda ise Del Potro grup lideri olacak.

Yorumlar