Federer Ferrer'ide Yendi


Londra’da düzenlenen ATP Sezon Sonu Turnuvasında İsviçreli tenisçi Roger Federer, ikinci karşılaşmasından da galibiyetle ayrıldı. Roger Federer gruptaki ilk maçında Del Potro’yu mağlup eden İspanyol tenisçi David Ferrer ile karşılaştı.

federer-ferrer-londra-2012
Federer karşılaşmanın hemen başında rakibinin servisini kırarak 2-0 öne geçti ve bu üstünlüğünüde set sonuna kadar devam ettirdi. Federer set boyunca özellikle baseline’daki etkili oyunu ile seti 6-4 alarak ilk seti hanesine yazdırmayı başardı.

İki tenisçinin de kendi servis oyunlarına tutunduğu ikinci set, tie-break’e gitti. Karşılıklı mini breaklerle başlayan tie break’te, Federer, üst üste üç puan kazanarak 4-2 öne geçti ve ele ettiği bu avantajı avantajı tie-break sonuna kadar koruyan İsviçreli tenisçi, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçların ardından dünya 2 numarası İsviçreli tenisçi, gruptaki ikinci maçından da set vermeden galip ayrılmış oldu. Bu akşam oynanacak grubun diğer maçında Tipsarevic, Del Potro’yu mağlup ederse Federer grup lideri olarak yarı finale yükselecek.

Yorumlar