Federer 7. Şampiyonluğun Peşinde


İngiltere'nin başkenti Londra'da O2 Arena'da devam eden ATP Sezon Sonu Tenis Turnuvası'nda, son şampiyon İsviçreli Roger Federer, ev sahibi İskoç tenisçi Andy Murray'yi 2-0 yenerek finalde Sırp tenisçi Novak Djokovic'in rakibi oldu.

federer-finalde-atp-london-2012
O2 Arena'da oynanan maça kötü bir başlangıç yapan ve basit hatalarla puan kayıpları yaşayan Roger Federer, ilk oyununda servisini kırdırdı. Andy Murray'de kendi servis oyununu alınca bir anda 2-0 geriye düştü. Setin devamında kendini taoparlayan başlayan usta tenisçi, sekizinci oyunda rakibinin servisini kırarak 4-4 eşitliği sağladı.

Kalan oyunlarda her iki tenisçi de kendi servis oyunlarını alınca tie-break uygulamasına gidildi. Çekişmeli geçen tie-break'i 7-5 kazanan Roger Federer, seti de 7-6 aldı.

İkinci sette oyunun kontrolünü eline geçiren ve üstünlüğünü kabul ettiren İsviçreli tenisçi üçüncü ve yedinci oyunlarda rakibinin servisini kırdı ve seti 6-2, maçı da 2-0 kazanarak finale yükseldi.

 İsviçreli tenisçi ATP Sezon Sonu Turnuvası'nda bugüne kadar 6 kez şampiyon olmayı başardı. Finalde Sırp rakibi Novak Djokovic karşısında 8. finalini oynayacak olan Federer 7. şampiyonluğun peşinde. Djokovic, 2008 yılında turnuvada şampiyonluk yaşamıştı.

Bu yıl Wimbledon finalinde Federer'e kaybeden ancak Londra düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda altın madalyayı kazanan ve Amerika Açık'ta Novak Djokovic'i yenerek ilk Grand Slam şampiyonluğuna uzanan Murray ise bu turnuvadaki üçüncü yarı finalinde de istediğini elde edemedi ve lendi.


Yorumlar