Djokovic Yarı Finalde : ATP London 2012


Londra'da devam eden ATP Sezon Sonu Turnuvasında favorilerden dünya 1 numarası Novak Djıkovic Tomas Berdych'i yenerek yarı finale yükselen ilk isim oldu.

novak-djokovic-london-2012
A Grubu’ndaki son gün maçlarının ilkinde Novak Djokovic ile Tomas Berdych karşılaştı. Gruptaki ilk iki maçınıda kazanan Novak Djokovic, bu gün bir set alarak yenilse dahi gruptan çıkan taraf olmayı başarıyordu. Diğer tarafta ise, ilk maçında Andy Murray’ye mağlup olan, ancak, Jo-Wilfried Tsonga’yı alt ederek gruptan çıkmak için bir şans yakalayan Berdych’in ise tek amacı set vermeden galip gelmekti.

Dünya 1 numarası karşılaşmanın hemen başında 1-0 geriye düşse de, rakibinin servisini üst üste iki kez kırarak 5-1 öne geçmeyi başaran Nole, ilk seti zorlanmadan hanesine yazdırdı.

Djokovic ikinci sete de servis kırarak başladı, Berdych buna hemen karşılık verdi. Bu şekilde devam eden set tie-break’e gitti. Çek tenisçi bu oyunda üç set puanı şansı yakaladı, 6-3’ten sonra arka arkaya beş puan kaybeden Berdych maçıda setide kaybetti.

Böylece üçte üç yapan Djokovic yarı finale grup lideri olarak çıktı. Berdych ise bu akşam oynanacak Andy Murray – Jo-Wilfried Tsonga maçını bekleyecek.

Yorumlar