Radwanska ve Azarenka Yarı Finalde : WTA Istanbul 2012

İstanbul'da günün iki önemli ve zorlu maçında kazanan isimler Radwanska ve Azarenka Yarı Finalde.

İstanbul'un ikinci kez ev sahipliği yaptığı, TEB-BNP Paribas WTA Championships Istanbul'da Polonyalı tenisçi Agnieszka Radwanska, 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada, İtalyan rakibi Sara Errani'yi 2-1 yenmeyi başardı ve adını yarı finale yazdırdı.
agnieszka-radwanska-yarı-finalde-wta-istanbul-2012

Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan organizasyonda, beyaz grup'taki son maçta, birer galibiyeti olan iki tenisçi Radwanska ile Errani karşı karşıya geldi.

Kazananın yarı finale yükseleceği karşılaşma oldukça çekişmeli geçti. Oyuncular her puan için kıyasıya bir mücadele sergiledi ve buda seyircilere zevkli bir mücadele izleme fırsatı verdi.

Agnieszka Radwanska daha önce de gruptaki diğer maçta Maria Sharapova ile 3 saat 12 dakika süren bir mücadele yapmıştı. Polonyalı tenisçi Agnieszka Radwanska, İtalyan rakibi Sara Errani karşısında ise turnuvanın en uzun maçına imza attı. İki tenisçi arasındaki mücadele 3 saat 30 dakika sürdü.

Radwanska, maç boyunca 6 defa "Ace" atarken, rakibi Errani'ye hiç "Ace" fırsatı tanımadı.

Yarı finalde Agnieszka Radwanska, ile ABD'li oyuncu Serena Williams mücadele edecek.

Günün diğer karşılaşması ise dünya 1 numarası Victoria Azarenka ile Çinli Li Na arasında yapıldı.

Victoria Azarenka Yarı Finalde WTA Istanbul 2012
Li Na daha maçın başında rakibinin servisini kırarak üstünlük sağladı. Li Na bu avantajını setin sonuna kadar korumayı başardı ve son oyuna 5-4 üsütün giren taraf oldu. Bu noktada rakibinin servisini kırmayı başaran Azarenka durumu 5-5 yaptı ve seti tie-break’e taşımayı başardı. İstanbul’a WTA sıralamasının 1 numarası olarak gelen Belaruslu tenisçi ilk seti tie-breakte sonunda kazanmayı başardı.

İkinci sette üstün olan taraf Azarenka idi. Belaruslu tenisçi servislerinde hata yapmazken, rakibinin de servislerini kırıp skoru 5-1' getirdi.

Maç için servis atan Azarenka'ya direnç gösteren Li Na, önce rakibinin servisini kırdı, ardından da kendi servis oyununu kazanıp durumu 5-3'e getirdi. Li Na 30-0 önde olduğu oyunda basit hatalar yapınca, Azarenka bu hataları affetmedi ve rakibinin servisini kırıp seti 6-3 kazandı.

Bu sonuçla Victoria Azarenka yarı finalde Maria Sharapova'nın rakibi oldu.

Şampiyonaya Serena Williams mağlubiyeti ile başlayan dünya 1 numarası, son iki maçında Alman tenisçi Angelique Kerber'i ve ardından da Çinli rakibi Li Na’yı devirerek yarı final'e çıkmayı başardı. Üst üste iki galibiyet alan Victoria Azarenka bu sonuçlarla sezonu kadınlar tenisinin 1 numarası olarak kapamayı başardı.

Yorumlar