Juan Carlos Ferroro Tenise Veda Etti

İspanyo tenisçi Juan Carlos Ferrero profestonel tenis hayatını bitirdi.

Valencia Açık Tenis Turnuvası tanıtım toplantısında konuşan ve Valencia Açık sonrası kariyerini noktalayacağını duyuran eski dünya bir numarası Ferrero tenis veda etti.
Juan-Carlos_ferrero-Tenise-Veda-Etti

Valencia Açık'ta karşılaştığı vatandaşı Nicolas Almagro'ya 7-5 ve 6-3'lük setlerle yenilen 32 yaşındaki Juan Carlos Ferrero tenise veda etti.

Ferrero Valencia öncesi yaptığı açıklamada “Valencia en iyi ihtimalle benim son turnuvam olacak. Bu sezon sakatlıklar yüzünden düzenli olarak oynayamadım ve 14 yıl sonra fark ettim ki üst düzeyde mücadele edecek hırsa artık sahip değilim” ifadelerini kullanmıştı.


1998 yılında profesyonel olan İspanyol tenisçi, 2003 Fransa Açık’ın da dahil olduğu 15 şampiyonluk yaşadı. Ferrero sekiz hafta boyunca da dünya sıralamasının zirvesinde bulundu. 32 yaşındaki tenisçinin son şampiyonluğu 2011’de toprak zeminli Stuttgart’ta gelmişti.
İspanya adına 17 Davis Kupası eşleşmesinde mücadele eden ve 2000, 2004 ve 2009’da İber ülkesinin zafere ulaşmasına yardımcı olan Ferrero, “En çok özleyeceğim şey mücadele duygusu olacak, onun yeri dolamaz” dedi.
Biz tenis severlere düşen bundan sonraki hayatında, mutluluklar ve başarılar dilemek, güle güle Juan Carlos Ferrero.

Yorumlar