İzmir Cup Başlıyor

TTF (Türkiye Tenis Federasyonu) tarafından düzenlenen uluslararası Türk Telekom İzmir Cup Challenger Tenis Turnuvası 17 Eylül - 23 Eylül 2012 tarihleri arasında düzenlenecek.

izmir cup challenger teniz turnuvası
Bu sene 5.'si düzenlenecek olan İzmir Cup,  ülkemizin ATP (Profesyonel Tenisçiler Birliği) Challenger takviminde yer alan iki turnuvasından birisi olması bakımından da önemli bir turnuvadır.

İzmir Cup Challenger Tenis Turnuvası, Örnekköy UTEM tesislerinde gerçekleşecek, 15 Eylül Cumartesi günüde eleme maçlarıyla başlayan turnuvanın ana tablo maçları ise 17 Eylül günü başlayacak.
Challenger Tour Nedir?

1979 yılında 25.000 $ ödülle başlatılan ve dünyanın 35 ülkesine dağılmış, ödülleri 25.000 $ – 125.000 $ arasında değişen 100’ün üzerinde turnuvadan oluşmaktadır. Uluslararası Profesyonel Tenisçiler Birliğinde yer alan Challenger serisi turnuvalara kariyerlerini Wimbledon, US Open, Rolend Garros turnuvalarına taşıyacak olan profesyonel raketler katılmaktadır. Böyle bir turnuvanın İzmir’de düzenlenmesiyle ülkemizdeki tenisseverlere geleceğin yıldız raketlerini yakından izleme fırsatı sunulmaktadır.  
Kaynak : Türkiye Tenis Federasyonu 


Yorumlar