Andy Murray Şampiyon : Amerika Açık 2012

İskoç tenisçi Andy Murray Amerika Açık Tenis Turnuvası finalinde karşılaştığı Novak Djokovic'i yenerek, Olmipiyat şampiyonluğunun ardından, kariyerindeki ilk grand slam şampiyonluğuna ulaştı.


andy murray amerikada kazandı

Şampiyonaya eski şampiyon ünvanı ile katılan Novak Djokovic maç sonunda yaptığı açıklamada Andy Murray için “Murray mağlubiyeti, kötü bir mağlubiyetti. Bunu tartışmaya gerek yok. Böyle bir maçı kaybettiğim için hayal kırıklığına uğradım. Karşımda harika bir rakip vardı ve bu Grand Slam’i kazanmayı herkesten daha çok hak ediyordu. Daha önce dört final kaybetti ve şimdi, Amerika’dan şampiyon ayrılıyor. Onu tebrik ediyorum. Kazandığı için mutluyum” dedi.  

Eski dünya 1 numarası Andy Murray sözlerine şöyle devam etti “Andy kazanmak için gerekli yeteneğe sahip. O, Kendini oyuna adamış, profesyonel bir oyuncu. Zaten geçmişte kendini aldığı sonuçlarla ispatlamıştı. Ben de Federer, Nadal ve Murray’nin içinde bulunduğu “Büyük Dörtlü’de” yer almaktan ötürü son derece sevinçliyim. Bu dönemin bir parçası olmak harika bir duygu. Andy de bu gece kazanarak, bizim dönemimizi daha rekabetçi ve daha ilginç kıldı” şeklinde konuştu.

Kaynak : Eurosport

Yorumlar