Serena Şampiyon

Serena Williams olimpiyat finalinde karşılaştığı Maria Sharapova'yı inanılmaz bir skorla yenerek şampiyonluğa ulaştı.

Serena Williams London 2012
ABD'li tenisçi Londra 2012 Olimpiyatlarında elde ettiği tek bayanlardaki ilk olimpiyat şampiyonluğu ile tarihe adını altın harflarle yazdırdı. Serena Williams 4 grand slami'de kazanan ve olimpiyatlarda da altın madalya elde etmeyi başaran ikinci bayan tenisçi olarak bir büyük başarıya imza attı.

Bayanlarda 4 grand slam şampiyonluğu ile birlikte olimpiyat şampiyonluğuda bulunan ilk tenisçi olan Alman tensiçi Stefi Graff'ın ardından, bu başarıya ulaşan ikinci bayan tenisçi olan Serena Williams, final maçındaki performansı ile rakibi Maria Sharapova'yı adeta korttan sildi.

Serena ilk seti hiç oyun vermeden 6-0 ile kazanırken, ikinci settede sadece 1 oyun verdi ve seti 6-1 alarak Londra'da şampiyon oldu. Serena altın madalyanın sahibi olurken, Rus tenisçi Maria Sharapova ise ikinci olarak, gümüş madalyayla yetinmek zorunda kaldı.

Bayanlardaki üçüncülük maçında ise Belarus'lu Victoria Azarenka, Rus rakibi Maria Krilenko'yu 6-3 ve 6-4'lük setler sonunda geçti ve üçüncü olarak bronz madalya'nın sahibi oldu.

Yorumlar