Wimbeldonda Tarihi Final

Wimbeldonda tarihi final bugün saat 16:00'da başlayacak. Roger Federer 7. şampiyonluk için maça çıkarken, Andy Murray 76 yıl aradan sonra finale çıkıp şampiyonluğu almak için maça çıkacak.
Wimbledon Tenis Turnuvası tek erkekler finalinde Roger Federer, ev sahibi Andy Murray ile karşılaşacak. Britanyalılar, 76 sene aradan sonra final heyecanı yaşayacak.
Wimbledon Tenis Turnuvası'nın tek erkekler finali bugün (8 Temmuz) oynanacak.
Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi tenisçilerinden biri olarak gösterilen Roger Federer, Britanya'nın Wimbledon'daki 76 senelik final hasretine son veren Andy Murray ile karşılaşacak.
Özellikle Murray'nin finale yükselmesiyle tarihi bir anlama bürünen final, saat 16.00'da başlayacak. Birtanyalılar, en son 1936'da Fred Perry ile kazandıkları turnuvada Murray'nin finalini izleyebilmek için korta akın edecek. Tarihi maçın biletleri karaborsadan rekor ücretlerle satılıyor.
Daha önce 3 kez Grand Slam finali oynayan ama bu maçlarda set kazanma başarısı gösteremeyen Andy Murray, şanssızlığını kendi seyircisi önünde kırmak istiyor. 25 yaşındaki tenisçi, ilk Grand Slam finalini de bugün karşılaşacağı Roger Federer'e karşı ABD Açık'ta oynamıştı.
16 kez Grand Slam kazanan Roger Federer ise bu sevinci yaklaşık 2 senedir yaşayamıyor. En son 2010 yılında Avustralya'da mutlu sona ulaşan İsviçreli raket, bu suskunluk döneminde sadece 1 kez finale yükselebildi. Federer'in zaferlere uzak kalması, onu dünya sıralamasında 3 numaraya kadar geriletmişti. Fakat, tecrübeli sporcu bugün Murray'ı yenerse 1 numaranın yeniden sahibi olacak.

Federer, tarihi Wimbledon korlarındaki 8.finalini oynayacak. 6 kez sahadan "şampiyon" sıfatıyla ayrılan Federer, bugün kazanırsa efsane tenisçi Pete Sampras'ın rekorunu egale edecek.
İki raket daha önce 17 kez birbirlerine rakip oldu. Federer'e üstünlük kurabilen nadir tenisçilerinden biri olan Andy Murray, rakibini 8 kaz mağlup ederken, 7 kez sahadan boynu bükük ayrıldı.
Kaynak :Haber24

Yorumlar