Maria Sharapova Taraftarlarını Üzdü

Wimbeldon'da dünya 1 numarası Rus tenisçi Maria Sharapova elendi. Wimbeldon'da bir şok daha yaşandı, Maria Sharpova, Aalman tenisçi Sabine Lisicki'ye yenilerek turnuvaya veda etti ve bu sonuçla turnuvanın ikinci büyük sürprizi de gerçekleşmiş oldu.


Wimbeldon tek kadınlarda turnuvaya son şampiyon ünvanı ile gelen Çek Petra Kvitova, ilk setini 6-4 kaybettiği karşılaşmada, 24 numaralı seribaşı İtalyan Francesca Schiavone karşısında ikinci seti 7-5, final setini de 6-1 kazandı ve 2-1'lik sonuçla çeyrek finale yükselen taraf oldu. Son şampiyon ve turnuvanın 4 numaralı seribaşı Kvitova, çeyrek finalde ABD'li Serena Williams ile eşleşti.

Wimbledon'ı daha önce 4 kez kazanan turnuvanın 6 numaralı seribaşı Serena Williams, dünya klasmanında 65. sırada yer alan Kazak rakibi Yaroslava Shvedova'yı 6-1, 2-6 ve 7-5'lik setlerle 2-1 yenerek, çeyrek finale adını yazdırdı.

Turnuvanın 3 numaralı seribaşı Polonyalı Agnieszka Radwanska, İtalyan Camila Giorgi'yi 6-2 ve 6-3'lük setler sonunda 2-0 yendi ve bir üst tura geçti. Belçikalı tenisçi Kim Clijsters, 8 numaralı seribaşı Alman Angelique Kerber'e karşı 6-1'lik setlerle 2-0 mağlup olarak turnuvaya 4. turda veda etti.

Yorumlar