Wimbeldon Heyecanı Pazartesi Başlıyor : Wimbeldon 2012


Pazartesi günü başlayacak olan Wimbeldon Tenis Turnuvasında seri başları belli oldu. Eurosport haberine göre,Wimbeldon genelde uygulanan yöntemden farklı olarak,tenisçilerin dünya sıralamasındaki puanlarının yanı sıra tenisçilerin geçmiş sezondaki çim zemin başarılarının da göz önüne alındığı kendi seribaşı hesaplama sistemini kullanan Wimbeldon'da, mücadele edecek seribaşları belli oldu.

Erkeklerde son şampiyon Novak Djokovic, 1 numaralı seribaşı olurken, onu sırasıyla Rafael Nadal, Roger Federer ve ev sahibi raket Andy Murray takip etti.

Dünya yedi numarası Tomas Berdych, özel sistem ile David Ferrer’in önüne geçerek altı numaralı seribaşı olurken, Mardy Fish, Philipp Kohlschreiber, Feliciano Lopez ve Marin Cilic de hesaplama sisteminin avantajını kullandı ve bir iki basamak daha yukarıda yer aldı.

Geçen yıl zaferi elde eden Petra Kvitova’nın dört numaralı seribaşı olarak mücadele edeceği kadınlar turnuvasında ise, dünya 1 numarası Maria Sharapova zirvede.

13 kez Grand Slam şampiyonu Serena Williams altı numaralı seribaşı olarak tabloda kendine yer bulacakken ablası Venus ise, sıralamada ilk 32’ye giremediği için seribaşı listesinin dışında kaldı.

Erkeklerde üç kez final oynayan ancak kupayı hiç kaldıramayan Andy Roddick, dünya 15 numarası Gael Monfils’in de çekilmesiyle 30 numaralı seribaşı olarak kendine yer buldu.

Yorumlar