Maria Sharapova 1 Numara

Fransa Açık Tenis Turnuvası tek bayanlar yarı finalinde Petra Kvitova ile karşılaşan Maria Sharapova 6-3'lük iki set sonunda 2-0 galip gelerek finale çıktı ve 1 numara olmayı garantiledi.

Maria Sharapova Fransada Finalde
Maria Sharapova kariyerinde kazanamadığı tek grand slam olan Fransa Açık Tenis Turnuvasını kazanmak ve eksik parçayı tamamlamak için büyük bir fırsat yakaladı. Maria Sharapova Finalde kazanırsa 4 grand slami turnuvasınıda kazanan isimler arasına adını yazdıracak.

Maria Sharapova Fransa açık'ta finale kalarak, pazartesi günü açıklanacak olan dünya sıralamasında da 1 numaraya yükselmeyi garantiledi.

Bayanlarda finale çıkan diğer isim ise Sara Errani oldu. Sara Errani yarı finalde Avustruralyalı tenisçi Samantha Stosur ile karşılaştı.

Errani kariyerinin ilk grand slam yarı finalinde karşılaştığı tecrübeli tenisçi Samantha Stosur'u 7-5 / 1-6  ve 6-3'lük setler sonunda 2-1 ile geçerek kariyerinin ilk grand slam fianline çıktı. Errani belki de ilk grand slam şampiyonluğunu yakalama şansını elde ettiği bu finalde, Rus tenisçi Maria Sharapova ile karşılaşacak.

Fransa Açık Tek bayanlar finali cumartesi günü Maria Sharapova ile Sara Errani arasında oynanacak.




Yorumlar